logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> Föld napi rendezvény Csíkrákoson

Föld napi rendezvény Csíkrákoson

Előadás, udvarszépítés és szemétgyűjtés. Többek között ilyen programokat szervezett Csíkrákos Polgármesteri Hivatala a Cserei Mihály Általános Iskolával közösen a Föld napja kapcsán, amit a világ számos pontján – hazánkban is – évek óta április 22-én ünnepelnek. A világméretű mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természet- és a környezetvédelem fontosságára.

Mivel tanulóink tavaszi vakációjukat töltötték április 22-én, ezért 2017. május 5-én került sor a Föld napjának megünneplésére.

Megtisztítottuk falunk szennyel teli zöld területeit. Elgondolkodhatnának, hogy meggondolatlan tetteink milyen következményeket hagynak maguk után (elemek, gyógyszerek, alkoholos üvegek vannak a hulladékok között…).

Záróakordként a gyergyószentmiklósi Csibi Márti hegymászó képekben mutatta be személyes tapasztalatait a Dél- amerikai expedicióiról.

Mindannyian reméljük, hogy a jó hangulat mellett, a Föld napja alkalmából, kicsit beszélve a gyermekeknek Földünk megóvásának fontosságáról, sikerült egy picit a természetben feltöltődniük, és hozzájárulni a jó levegőn eltöltött idő alatt, hogy a későbbiekben környezettudatosabban éljenek, figyeljenek a Földünkre.

Csodálatos napot töltöttünk együtt!
Birta Kósa Tünde,
tanítónő
Cserei Mihály Általános Iskola


Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow