logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> A felcski iskolák természettudományi vetélkedője

A felcski iskolák természettudományi vetélkedője

A felcski iskolák természettudományi vetélkedője-
Pálosi Veronika iskolaigazgató beszámolója.

2017.október 27-én tizenegy felcsíki, közép- oldalcsíki iskola csapata mérte össze tudását, mutatta be településének földrajzi nevezetességeit, természeti értékeit. a Cserei Mihály Általános Iskolában

A pályázati program főtámogatója a Magyar Állam, a Bethlen Gábor Alap 200000 ft-tal járult hozzá a vetélkedő megvalósításához. Ezen összegből a Csíkrákosi Gyermekekért Egyesület egy videoprojektort és egy multifunkcionális nyomtatót vásárolt, mely az egyesület leltárában lesz, de iskolánk rendelkezésére bocsájtja. Köszönjük szépen a támogatást, ugyanakkor minden, a versenyben résztvevő csapatok, felkészítő tanárok munkáját.

Élmény volt ez a rendezvény. Mindannyian nyertünk, hisz gazdagodtunk tudásban, jobban megismerhettük szomszédos településeinket, barátságok is szövődtek a résztvevő gyermekek között. Egyesületünk mindenkit díjazott, minden versenyző emléklapot, kis jutalmat kapott. A nyertes csapatok: Karcfalva(I.) Csíkmadaras(II.), Csíkszentdomokos(III.), Csíkrákos (IV.), Csíkdánfalva és Madéfalva csapata(V. helyezés) oklevélben és külön díjban részesült.

Köszönöm a verseny lebonyolításában kifejtett munkájukat Török Ágota földrajz szakos, Tódor Mária-Magdolna biológia szakos, Süket Zsuzsánna kémia-fizika szakos, Szász Hajnalka matematika szakos és Sándor Edit magyar szakos tanároknak, és nem utolsó sorban Antal Zsuzsánna titkárnő és Szentes Rozália takarítónő segítségét, akik finom, meleg gyógyteával, zsíros kenyérrel, kürtőskaláccsal kínálták kedves vendégeinket. Köszönjük Vaszi Simon Klára szülőnek a frissen sült finom kürtőskalácsot, Jakab Zsófiának a finom fánkot!

 Az őszi terményekből, falevelekből, fenyőtobozokból készült alkotásokból szép kiállítás jött létre.

 Mindannyian úgy éreztük, sikeres volt a rendezvény. Remélem, jövőre is meg tudjuk szervezni, újabb témában. Jó volt látni a sok csillogó, érdeklődő gyermekszemet, a sok ügyes bemutatót!

A program főtámogatója a Bethlen Gábor Alap volt. Köszönjük szépen, hogy támogatték programunkat!
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow