logo
Főoldal -> Hírek -> Lábtoll-labda bajnokságon járt az egyetlen székelyföldi csapat

Lábtoll-labda bajnokságon járt az egyetlen székelyföldi csapat



A huszonharmadik alkalommal megrendezett Hungarian Open Lábtoll-labda bajnokságról tért haza a napokban Székelyföld egyetlen lábtoll-labda csapata. A vidékünkön még ismeretlennek számító sportot 2016 óta űzik a göröcsfalvi-csíkrákosi fiatalok, akik már abban az évben Európai Bajnokságon képviselték Romániát.

A Mezei István, Ráduly Botond és Vizoli Zsombor alkotta hármas a magyarországi Újszánon Franciaország, Olaszország, Németország, Csehország, Szerbia, Ausztria és a házigazda Magyarország csapatai mellett állt pályára a Hungarian Open 23. kiadásán.  A 35 résztvevő csapatból 32. helyezést ért el a göröcsfalvi és csíkrákosi fiatalokból álló csapat, de sok-sok biztatást kaptak a Magyar Lábtoll-ladba Szövetség részéről a folytatásra.

A csapat lelkesedése töretlen – erről sajtótájékoztatón is beszámolták a fiatalok, hangsúlyozva, hogy a következő időszakban folytatják rendszeres  felkészülésüket, edzéseiket. A térségünkben még újdonságnak számító sportág iránt érdeklődők betekintést nyerhetnek a sportba minden szombaton 18 órától a csíkrákosi iskola sporttermében, ahol nyílt edzéseket tart a csapat.

Az egyetlen székelyföldi lábtoll-labda csapat tagjai fontosnak tartják, hogy minél több nemzetközi tornán vegyenek részt, ilyenkor lehetőségük nyílik arra, hogy rutinosabb csapatok játéktechnikájával ismerkedjenek.

A csíkrákosi-göröcsfalvi csapat ezúttal a tápióbicskei 24 órás lábtoll-labda maratonra kapott meghívást.
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow