logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> Épített örökségünk, beszélgetés Sógor Csabával

Épített örökségünk, beszélgetés Sógor Csabával

Vasárnap, 2014 november 16-án egy megbeszélésre került sor a polgármesteri hivatal gyűléstermében Sógor Csaba európai parlamenti képviselővel. A találkozás célja az volt, hogy közösen térképezzük fel a Pogányvár valamint a Kisboldogasszony vártemplom, településünk két jelentős történelmi értékkel bíró szimbólumának helyzetét azzal a céllal, hogy talán közösen, sikerül megoldást találjunk ezek konzerválására az utókor számára is.

Az első lépések már megtörténtek. Október 18-án közmunka keretén belül egy kicsi de tetrekész csapat kitakarította a Pogányvár területét az évek alatt felgyülemlett fa törmelékektől, hogy könnyen megközelíthetővé tegye a várat és egy információs tábla elhelyezésével az oda látogatókat igyekeztünk információval ellátni. A cél, hogy felkeltsük az érdeklődését a régmúltból itt maradt építmények iránt. Hogy ez megtörténjen nem csak emlékművekre és infrastruktúrára van szükség hanem, ezeket kulturális műsorokkal, történetekkel, eseményekkel és közösségünk értékeivel megfűszerezve tudjuk elérni. Közösségünk erején múlik mindez.
A vártemplom problémáját illetően, a cél új források és támogatók feltérképezése. A korábbi restaurálási kísérletek mindenki számára csalódást okoztak. A témát viszont nem szabad elhanyagoljuk. Ha számunkra nem fontos a templom szimbólumainak megőrzése, akkor nem várhatjuk el, hogy mások számára az legyen.
Sógor Csaba, biztosította a jelenlévőket, hogy lehetőségeihez mérten igyekszik majd mind az Önkormányzat és a helyi közösség ez irányú kezdeményezéseit támogatni.
Fényképek az eseményről itt elérhetők.
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow