Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltsége


Az elmúlt időszakban módszertani segédeszközökkel, didaktikai anyagokkal, játékokkal valamint a működéséhez szükséges eszközökkelbővült a csíkrákosi Gyöngyvirág Óvoda és Napközi felszereltsége. Mindezek a körülményeink szebbé, barátságosabbá tételére szolgálnak, segítik a nevelő tevékenységünket, elengedhetetlenek a minőség és a higiénia szempontjából. Támogatóink fontosnak tartják, hogy a kicsik gyermekbarát környezetben, jó nevelésben részesüljenek, így kérésünknek eleget téve különböző elektronikai eszközökkel támogatták az óvodát.

A csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság egy vasalóval, CD lejátszóval, két darab laptophoz csatlakoztatható hangfallal valamint egy hordozható hangfallal támogatott, összesen 600 lej értékben. Ezek az eszközök nagy segítségünkre lesznek a hagyományos műsoraink és a mindennapi tevékenységeink megszervezésében. A göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság a napközi működéséhez szükséges Beko mosógépet vásárolt (1500 lej értékben), amely mentesíti a szülőket az ágyneműmosástól, és hozzájárul a higiénikusabb környezethez.

A csíkrákosi Polgármesteri Hivatal 2000 lejes hozzájárulásából további tíz rend ágyneműt vásároltunk, így minden napközis gyerek  szép ágyneműkben alhat a délutáni pihenő alatt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a két helyi közbirtokosságnak, valamint a Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogatásukkal hozzájárulnak oktató-nevelő tevékenységünk jobbá tételéhez.

A Kárpátmedencei Óvodafejlesztő Program keretén belül a magyar állam minden magyar óvodát személyreszabottan támogat. A Gyöngyvirág Óvoda módszertani könyvcsomagot, fejlesztő játékokból valamint gyermekeknek szóló könyvekből álló „Magyar Sarkot” kapott. Ezen kívül óvodai bútorzatot, székeket, asztalokat, szekrényeket, polcokat igényelhettünk, valamint konyha- és tornaeszközöket, laptopot vehettünk át. A támogatás összértéke 15499 RON. Ezenkívül hamarosan egy újabb játszóteret szerelnek fel az óvoda udvarára.

A hétköznapok is tartogatnak néha meglepetést. Egy átlagos óvodai napon például Miklós Bandi bácsi hozott három nagy kosár saját termésű almát. Nagy meglepetés, nagy öröm a gyermekeknek!

Isten fizesse minden jószándékú ember és szervezet adományát!

Kovács Tünde óvónő
 
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Bankkártyával és online is adózhatnak a csíkrákosiak
Mától, a helyszínen való bankkártyás fizetés mellett,   internetes felületen is lebonyolítható a helyi adók, illetékek kifizetése az erre a célra létrehozott országos program igénybevételével. A www.ghiseul.ro felületen regisztrálás után egy automatikus jelszót és felhasználó nevet kap az ügyfél, melyet kicserélhet egy általa megadott jelszóval és felhasználó névvel.
Az online adózás alapvető feltétele, hogy érvényes bankkártyával rendelkezzen az ügyfél.
 
Március 31-ig az egy összegben kifizetett épület, terület és gépjármű utáni adók esetében fizikai személyeknek 5 százalékos adókedvezményben részesülnek.
2019. február 26. Tovább ►

Gazdafórum CsíkrákosonJanuár 23-án a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének munkatársai gazdafórumot szerveztek Csíkrákoson, amelyen nagyjából 40 gazda jelent meg.
Császár Atilla polgármester köszöntője után, Becze István röviden összefoglalta az Erdélyi Gazdaságfejlesztési program keretében várható támogatási lehetőségeket. Dicséretesnek tartotta, hogy Csíkrákos községben már létezik egy jól működő gazdaegyesület, amely nagy eséllyel indulhat a pályázati pénzek lehívásában.
A nap további részében előadások hangzottak el a húsmarhával kapcsolatos támogatásokról, a tejtermeléssel, tejkontrollal kapcsolatos támogatásokról, a fülszámozással kapcsolatos gyakorlati problémákról.

2019. január 23. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím: