logo
Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltsége

Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltségeAz elmúlt időszakban módszertani segédeszközökkel, didaktikai anyagokkal, játékokkal valamint a működéséhez szükséges eszközökkelbővült a csíkrákosi Gyöngyvirág Óvoda és Napközi felszereltsége. Mindezek a körülményeink szebbé, barátságosabbá tételére szolgálnak, segítik a nevelő tevékenységünket, elengedhetetlenek a minőség és a higiénia szempontjából. Támogatóink fontosnak tartják, hogy a kicsik gyermekbarát környezetben, jó nevelésben részesüljenek, így kérésünknek eleget téve különböző elektronikai eszközökkel támogatták az óvodát.

A csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság egy vasalóval, CD lejátszóval, két darab laptophoz csatlakoztatható hangfallal valamint egy hordozható hangfallal támogatott, összesen 600 lej értékben. Ezek az eszközök nagy segítségünkre lesznek a hagyományos műsoraink és a mindennapi tevékenységeink megszervezésében. A göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság a napközi működéséhez szükséges Beko mosógépet vásárolt (1500 lej értékben), amely mentesíti a szülőket az ágyneműmosástól, és hozzájárul a higiénikusabb környezethez.

A csíkrákosi Polgármesteri Hivatal 2000 lejes hozzájárulásából további tíz rend ágyneműt vásároltunk, így minden napközis gyerek  szép ágyneműkben alhat a délutáni pihenő alatt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a két helyi közbirtokosságnak, valamint a Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogatásukkal hozzájárulnak oktató-nevelő tevékenységünk jobbá tételéhez.

A Kárpátmedencei Óvodafejlesztő Program keretén belül a magyar állam minden magyar óvodát személyreszabottan támogat. A Gyöngyvirág Óvoda módszertani könyvcsomagot, fejlesztő játékokból valamint gyermekeknek szóló könyvekből álló „Magyar Sarkot” kapott. Ezen kívül óvodai bútorzatot, székeket, asztalokat, szekrényeket, polcokat igényelhettünk, valamint konyha- és tornaeszközöket, laptopot vehettünk át. A támogatás összértéke 15499 RON. Ezenkívül hamarosan egy újabb játszóteret szerelnek fel az óvoda udvarára.

A hétköznapok is tartogatnak néha meglepetést. Egy átlagos óvodai napon például Miklós Bandi bácsi hozott három nagy kosár saját termésű almát. Nagy meglepetés, nagy öröm a gyermekeknek!

Isten fizesse minden jószándékú ember és szervezet adományát!

Kovács Tünde óvónő
 
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Több ezer lejes bírság jár az engedély nélküli tarlóégetésért


Szigorúan tilos hatósági engedély nélkül a tarló vagy a száraz növényzet meggyújtása. A tiltás megszegése magánszemélyek esetében 3000–6000 lej, míg jogi személyek esetében 25–50 ezer lejes bírságot von maga után.
Arra kérjük a lakosságot, hogy ne égessék fel a tarlót, ne gyújtsák meg a száraz leveleket, mert mindamellett, hogy környezetszennyező hatása van és a talajra olyan negatív hatást gyakorol, aminek kijavítása több évbe is beletelhet, a szél miatt nagy a lángok terjedésének veszélye károsítva ezáltal a szomszédos területeket is.
2019. július 15. Tovább ►

Új kerítés épül a göröcsfalvi kultúrotthon és a római katolikus plébánia előtt


Új kerítés épül a göröcsfalvi kultúrotthon és a római katolikus plébánia előtt. A mintegy 200 méteres kerítés mellett egy új leveles székelykapu is épül a kántori lak bejáratához.
A beruházás értékét, példaértékű összefogással, a Csíkrákosi Pogányvár közbirtokosság, a Göröcsfalvi Kokojzavész közbirtokosság, valamint Csíkrákos Önkormányzata fedezi.
A munkálatokat előreláthatóan szeptember elejére végzi el a kivitelező.
2019. július 10. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow