logo
Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltsége

Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltségeAz elmúlt időszakban módszertani segédeszközökkel, didaktikai anyagokkal, játékokkal valamint a működéséhez szükséges eszközökkelbővült a csíkrákosi Gyöngyvirág Óvoda és Napközi felszereltsége. Mindezek a körülményeink szebbé, barátságosabbá tételére szolgálnak, segítik a nevelő tevékenységünket, elengedhetetlenek a minőség és a higiénia szempontjából. Támogatóink fontosnak tartják, hogy a kicsik gyermekbarát környezetben, jó nevelésben részesüljenek, így kérésünknek eleget téve különböző elektronikai eszközökkel támogatták az óvodát.

A csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság egy vasalóval, CD lejátszóval, két darab laptophoz csatlakoztatható hangfallal valamint egy hordozható hangfallal támogatott, összesen 600 lej értékben. Ezek az eszközök nagy segítségünkre lesznek a hagyományos műsoraink és a mindennapi tevékenységeink megszervezésében. A göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság a napközi működéséhez szükséges Beko mosógépet vásárolt (1500 lej értékben), amely mentesíti a szülőket az ágyneműmosástól, és hozzájárul a higiénikusabb környezethez.

A csíkrákosi Polgármesteri Hivatal 2000 lejes hozzájárulásából további tíz rend ágyneműt vásároltunk, így minden napközis gyerek  szép ágyneműkben alhat a délutáni pihenő alatt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a két helyi közbirtokosságnak, valamint a Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogatásukkal hozzájárulnak oktató-nevelő tevékenységünk jobbá tételéhez.

A Kárpátmedencei Óvodafejlesztő Program keretén belül a magyar állam minden magyar óvodát személyreszabottan támogat. A Gyöngyvirág Óvoda módszertani könyvcsomagot, fejlesztő játékokból valamint gyermekeknek szóló könyvekből álló „Magyar Sarkot” kapott. Ezen kívül óvodai bútorzatot, székeket, asztalokat, szekrényeket, polcokat igényelhettünk, valamint konyha- és tornaeszközöket, laptopot vehettünk át. A támogatás összértéke 15499 RON. Ezenkívül hamarosan egy újabb játszóteret szerelnek fel az óvoda udvarára.

A hétköznapok is tartogatnak néha meglepetést. Egy átlagos óvodai napon például Miklós Bandi bácsi hozott három nagy kosár saját termésű almát. Nagy meglepetés, nagy öröm a gyermekeknek!

Isten fizesse minden jószándékú ember és szervezet adományát!

Kovács Tünde óvónő
 
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Bankkártyával és online is adózhatnak a csíkrákosiak
A helyszínen való bankkártyás fizetés mellett,   internetes felületen is lebonyolítható a helyi adók, illetékek kifizetése az erre a célra létrehozott országos program igénybevételével. A www.ghiseul.ro felületen regisztrálás után egy automatikus jelszót és felhasználó nevet kap az ügyfél, melyet kicserélhet egy általa megadott jelszóval és felhasználó névvel.
Az online adózás alapvető feltétele, hogy érvényes bankkártyával rendelkezzen az ügyfél.
 
Március 31-ig az egy összegben kifizetett épület, terület és gépjármű utáni adók esetében fizikai személyeknek 5 százalékos adókedvezményben részesülnek.
A polgármesteri hivatalban, az adó és illetékek osztály munkatársai, munkanapokon 9-14 óráig fogadják az ügyfeleket.
2020. január 23. Tovább ►

A 18. életévüket betöltött fiataloknak jelentkezniük kell a katonai központnál

A Hargita Megyei Katonai Központ felhívja a 18. életévüket betöltött figyelmét, hogy kötelesek jelentkezni a Vár tér 1 szám alatt található központnál, nyilvántartásba vétel végett. 
Amennyiben az érintett korosztályhoz tartozó állampolgárok elmulasztják ezen kötelességüket, ez kihágásnak minősül és 100-300 lejes összegig terjedő büntetést von maga után.
2020. január 20. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow