logo
Főoldal -> Hírek -> Fodor Csaba, a Mester-példaképek között

Fodor Csaba, a Mester-példaképek között

2018. november 19-én, a férfiak világnapján immár második alkalommal osztották ki a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat. A díjat Bedő Imrének, a Férfiak Klubja alapítójának kezdeményezésére olyan férfiaknak adják át, akik a „a jövő generációt építik, akik élen járnak az értékek örökítésében, példamutatásban, nevelésben” . A díjakat Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti és – idén először – Felelős üzletember példakép kategóriában ítélték oda. Minden kategóriában három jelöltet hívtak meg a budapesti New York Palace-ban rendezett díjátadó ünnepségre. Mester-példakép kategóriában döntős jelölt volt a csíkrákosi Fodor Csaba is.
–Hogyan fogadta a hírt, hogy döntős jelölt lett?
– Nagyon meglepődtem, mert a jelölésemről sem tudtam. A Férfiak Klubjáról is csak akkor hallottam, amikor már a döntősök közé soroltak és utána kellett érdeklődnöm, de nagyon jó jellemzéseket hallottam róla, és az után értettem meg tulajdonképpen, hogy mire is jelöltek engem. 
– Hogyan zajlott a díjátadó ünnepség?
–Az egész program megható volt. Amikor a döntősöket bemutatták és jellemezték, akkor érezte az ember, hogy milyen sok fontos, elismerésre méltó tevékenység van. És persze, az emberben volt egy kicsi drukk is, egy kicsi izgalom, hogy a színpadra fel kell menni háromszáz ember előtt.
– Pedig Csaba bácsi sem először ment a színpadra…
– Persze! Nem is annyira maga a tömeg volt érdekes, hanem az egész dolognak a súlya, a jelentősége – ez volt az, ami egy kicsit izgatottá tett... Nagyon izgalmas, szép, megható ünnepség, feledhetetlen élmény volt.
– Hogy látja, szüksége van példaképre egy fiúnak, egy  serdülőnek, egy fiatalembernek?
–Egy fiatalnak mindenképpen szüksége van példaképre, szüksége van mintára, mert a fiatalnak sok fele kalandozik a gondolata, és tapasztalatot is nyer, innen is, onnan is. Meglátja a rossz dolgokat is, meglátja a jó dolgokat is, de ahhoz, hogy dönteni tudjon, hogy ráérezzen, hogy mi a jó, ahhoz példaképek kellenek. Rossz példakép is kell, jó példakép is kell, hogy ő maga tudjon eldönteni, hogy mi a követendő.
– Ön kit tartott példaképnek?
– A legelső példaképem az édesapám volt, aki tulajdonképpen az egész életemet meghatározta. A tanáraim közül is akadt példakép, például itt, Rákoson Császár László tanárom volt meghatározó karakterű ember, de ezt mi, gyerekek, csak utólag fogtuk fel. Amit ő mondott, azt megjegyeztük, és amit mondott, azt meg is élte. 
– Mit jelent Önnek ez az elismerés? Bíztatást?
– Biztatás, de az ember nem díjakért teszi, amit tesz. Mindenképpen jól esik az elismerés, mert meggyőz arról, hogy valóban jó úton jártál, jó volt a tevékenység, a választott munkakör, mert eredményt hozott, és ezt mások is értékelik. Tehát ez egy bizonyosság arra, hogy érdemes volt...
Daczó Dénes


Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow