logo
Főoldal -> Hírek -> Változtatni nem lehet – egyelőre

Változtatni nem lehet – egyelőre


Összességében nagyon jól haladnak az útfelújítási munkálatok a községben, a már előkészített útszakaszokra júliusban az első rend aszfalt is rákerülhet. Viszont a munkálatokkal párhuzamosan sok előre nem látott tényezőre is fény derül. A tervek ugyanis négy évvel ezelőtt készültek, azóta sok minden megváltozott. A felújítás egy jóváhagyott terv alapján készül, és utólagos módosításra nincs lehetőség, amíg a pályázatot el nem számolják – hangsúlyozta Császár Attila polgármester.

– Sajnos a bürokrácia miatt elhúzódott a kivitelezés elkezdése. Ahogy haladnak előre a munkálatok, úgy a „zsákból is kezd kibújni a szeg”. Most leginkább a bejáratok kérdésköre foglalkoztatja a lakosságot. Az elmúlt években számtalanszor felajánlottuk a lehetőséget a község lakóinak, hogy a terveket nézzék meg, tanulmányozzák és abban a szűk időkeretben, ami rendelkezésre állt, jelezzék kérdéseiket, észrevételeiket. Szinte senki nem élt ezzel a lehetőséggel, viszont amint elkezdődött a beruházás, mindenki útépítő mérnökké vált.

– Lehet módosítani menet közben a terveken?
– A munkálat egy jóváhagyott terv alapján készül, és utólagos módosításra, addig, amíg a pályázatot el nem számoljuk, nincs lehetőség. Józan paraszti ész diktálta kisebb változásokat, amelyek szinte nem mérhetőek sem pénzben, sem anyagszükségletben, még lehet eszközölni, de nem lehet például valami helyett 50 centivel szélesebbet készíteni.

– Mire számíthatnak a lakók a sáncokkal kapcsolatban?
– Ami a sáncokat illeti: ahol nincsen a szélességgel probléma, ott a meglévő sáncoknak a takarítását írja elő a terv, tehát nem lesz fedett sánc, csak azokban az utcákban, ahol helyszűke miatt másképp nem lehet megoldani.

– Úgy tűnik, a tervek szerint halad a munka…
– Összességében nagyon jó ütemben halad a munkálat, nagy valószínűséggel idén a végére is fogunk járni, és ha minden jól megy, július elején az addig előkészített útszakaszokra az első rend aszfaltréteg rá fog kerülni. Azután következik a bejáratoknak a rendezése, illetve a sáncok takarítása. Valamikor szeptember hónap folyamán a közlekedésbiztonságot segítő táblák elhelyezésére, illetve a felfestésekre is sor kerülhet. A kisebb problémáktól eltekintve azt tapasztalom, hogy az emberek örülnek a megújult úthálózatnak. Próbálunk mindenkivel szóba állni, elmagyarázni, megmutatni a tervben, mi hogyan volt előírva, és azt is meg kell érteni, hogy ezen változtatni ebben a formában egyelőre nem lehet.

Daczó Dénes
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow