logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> „A vers az, amit mondani kell.” - Megyei I. díj a Vidám Versek Versmondó Versenyén

„A vers az, amit mondani kell.” - Megyei I. díj a Vidám Versek Versmondó Versenyén


A Vidám Versek Versmondó Versenye a diákság egyik legnépszerűbb, legkedveltebb irodalmi megmérettetése, hiszen a humor, a jókedv, a derű, a nevetés megédesíti a szürke hétköznapokat. A verseny segít felfedezni a magyar irodalom tréfás írásait, értékes, szórakoztató alkotásait, és nem utolsó sorban napjaink humorban bővelkedő irodalmi szövegeit, amelyek megismerése közelebb viszi a diákokat az irodalomhoz, megszeretteti az olvasást, és lelki táplálékot nyújt, hiszen „a költészet az emberiség lelki tápláléka”.
A rendezvény célja: az irodalmi és esztétikai értékek népszerűsítése a tanulók körében, ifjú tehetségek felfedezése és ápolása, a figyelem felkeltése a versek kulturális és irodalmi értékek iránt, valamint közösségépítés az irodalom és a humor eszközeivel.
Amint a vetélkedő elnevezése is sugallja, a diákoknak egy vidám, humoros verset kellett elmondaniuk. Minden évben nagy szeretettel veszünk részt ezen a versenyen. A felcsíki körzeti szakaszt a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontban tartották, ahol a göröcsfalvi elemi iskola előkészítő osztályos tanulója, Fodor Csongor II. díjat szerzett, majd Csíkszeredában, a megyei fordulón I. helyezést ért el a zsűri döntése alapján az előkészítő -I-II. osztályosok kategóriájában Csukás István: Sün Balázs című versével. Gratulálunk a győztesnek, aki teljes átérzéssel, megfejtve a vers üzenetét továbbította a költő gondolatait a hallgatóságnak. Sajnos, az országos döntő elmaradt a járvány miatt.

Ugyanakkor, éppen a világjárvány miatt, különleges tanévet is zártunk, az oktatási intézmények bezárása egyik pillanatról a másikra szakított ki mindnyájunkat az élet megszokott rendjéből, és állított olyan kihívások elé, amelyeket korábban nem is képzeltünk volna. Megküzdöttünk a „maradj otthon”, online megtartott tanórákkal. A szülők türelme és támogatása nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy munkánk a digitális térben is folytatódhasson. Köszönöm mindazt a segítséget, amelyet az elmúlt időszakban gyermekeiknek nyújtottak.

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést, élményekkel teli vakációt kívánok!

Szőcs Anna, az előkészítő osztály tanítónője
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow