logo
Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> „A vers az, amit mondani kell.” - Megyei I. díj a Vidám Versek Versmondó Versenyén

„A vers az, amit mondani kell.” - Megyei I. díj a Vidám Versek Versmondó Versenyén


A Vidám Versek Versmondó Versenye a diákság egyik legnépszerűbb, legkedveltebb irodalmi megmérettetése, hiszen a humor, a jókedv, a derű, a nevetés megédesíti a szürke hétköznapokat. A verseny segít felfedezni a magyar irodalom tréfás írásait, értékes, szórakoztató alkotásait, és nem utolsó sorban napjaink humorban bővelkedő irodalmi szövegeit, amelyek megismerése közelebb viszi a diákokat az irodalomhoz, megszeretteti az olvasást, és lelki táplálékot nyújt, hiszen „a költészet az emberiség lelki tápláléka”.
A rendezvény célja: az irodalmi és esztétikai értékek népszerűsítése a tanulók körében, ifjú tehetségek felfedezése és ápolása, a figyelem felkeltése a versek kulturális és irodalmi értékek iránt, valamint közösségépítés az irodalom és a humor eszközeivel.
Amint a vetélkedő elnevezése is sugallja, a diákoknak egy vidám, humoros verset kellett elmondaniuk. Minden évben nagy szeretettel veszünk részt ezen a versenyen. A felcsíki körzeti szakaszt a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontban tartották, ahol a göröcsfalvi elemi iskola előkészítő osztályos tanulója, Fodor Csongor II. díjat szerzett, majd Csíkszeredában, a megyei fordulón I. helyezést ért el a zsűri döntése alapján az előkészítő -I-II. osztályosok kategóriájában Csukás István: Sün Balázs című versével. Gratulálunk a győztesnek, aki teljes átérzéssel, megfejtve a vers üzenetét továbbította a költő gondolatait a hallgatóságnak. Sajnos, az országos döntő elmaradt a járvány miatt.

Ugyanakkor, éppen a világjárvány miatt, különleges tanévet is zártunk, az oktatási intézmények bezárása egyik pillanatról a másikra szakított ki mindnyájunkat az élet megszokott rendjéből, és állított olyan kihívások elé, amelyeket korábban nem is képzeltünk volna. Megküzdöttünk a „maradj otthon”, online megtartott tanórákkal. A szülők türelme és támogatása nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy munkánk a digitális térben is folytatódhasson. Köszönöm mindazt a segítséget, amelyet az elmúlt időszakban gyermekeiknek nyújtottak.

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést, élményekkel teli vakációt kívánok!

Szőcs Anna, az előkészítő osztály tanítónője
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Helyhatósági választások 2020


292/2020-as Hargita megye Prefektusának Rendelete alapján
Csíkrákos község, Választási körzetszám: 46
Székhely: Polgármesteri Hivatal, Főjegyzői iroda

2020.08.07.
A Hargita megyei 21-es választási körzet elérhetőségei
2020. augusztus 03. Tovább ►

Kétszázhuszonöt éve hunyt el Zöld Péter


Madéfalván az iskola, Csíkszeredában egy utca viseli nevét. A madéfalvi templomkertben szobrot állítottak emlékére, a csíkdelnei Szent János templom falán emléktáblán örökítették meg a nevét a Beke Istvánéval együtt, csíkrákosi síremléke, Ferencz Ernő szobrászművész alkotása 1978 óta őrködik földi maradványai felett. Zöld Péter emlékét nem fenyegeti a feledés, de talán nem árt egy-egy évfordulón, nemzedékről-nemzedékre felidézni alakját.
2020. július 13. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow