logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> KÉPPOÉZIS vándorkiállítás

KÉPPOÉZIS vándorkiállítás

z irodalom és a képzőművészet találkozásának sajátos, nálunk kevésbé ismert műfaját, a KÉPPOÉZIST hivatott népszerűsíteni a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány vándorkiállítása. A községünk kiállítóterme 2021. december 1-15. között ad otthont a különleges kiállításnak. Részletek:

A KÉPPOÉZIS bármilyen irodalmi szöveg kisatírozását jelenti, mely során az alkotó célja a szöveg egy részének elrejtésén vagy kiemelésén keresztül új tartalmak felszínre hozása. A végeredmény így lehet egy egyszerű fekete-fehér satírozott kép, melyben kirajzolódik egy üzenet, vagy létrejöhet akár egy művészeti alkotás is. A képpoézis célja, hogy új szereppel ruházza fel a félredobott, enyészetre ítélt könyveket, ráirányítsa a figyelmet az irodalom és képzőművészet összhangjának egyedi módszerére, alkotásra szólítani az irodalmat, költészetet kedvelőket, megszólítai a különböző képzőművészeti területen alkotó művészeket.

A kiállítás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósul meg, november és december folyamán három helyszínen 33 alkotás kerül bemutatásra. 2021. november 17-től elsőként Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatják be, majd decemberben a csíkrákosi kultúrotthonban és a gyergyószentmiklósi Tanulók Házában láthatja a kiállítást a közönség.



Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow