logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> Befejezik a tűzoltószertár építését Csíkrákoson

Befejezik a tűzoltószertár építését Csíkrákoson

Rövidesen befejezik a Csíkrákos község önkéntes tűzoltó-alakulatának szánt szertár építését. Az épületet tavaly ősszel felhúzták „pirosban”, idénre maradt a szertár garázsának, öltözőjének, gyűléstermének kialakítása. Már csak egy tűzoltóautóra lenne szükség.
Rövidesen befejezik a Csíkrákos község önkéntes tűzoltó-alakulatának szánt szertár építését. Az épületet tavaly ősszel felhúzták „pirosban”, idénre maradt a szertár garázsának, öltözőjének, gyűléstermének kialakítása. Már csak egy tűzoltóautóra lenne szükség.

A 2008-as újjászervezés után fogalmazódott meg a csíkrákosi önkéntes tűzoltó-alakulat igénye egy megfelelő szertárra, ahol eszközeiket tárolhatják, illetve ahol meg tudják tartani a gyűléseiket – nyilatkozta Császár Attila. A polgármester, aki maga is önkéntes tűzoltó, megjegyezte, az akkori lehetőségekhez képest ez álomnak tűnt, de végül közbirtokossági összefogással, anyagi támogatással még tavaly sikerült hozzálátni az építkezéshez.

Megegyezésük szerint a 150 ezer lej értékű beruházáshoz Rákos és Göröcsfalva közbirtokossága, illetve az önkormányzat is 50-50 ezer lejjel járul hozzá. Tavaly ősszel a helyi önkormányzat mögötti területen fogtak hozzá az építkezéshez, és még a tél beállta előtt sikerült pirosban felhúzni az épületet. Amint az idő tartósan felmelegszik, hozzáfognak a szertár befejezéséhez, amelyben két kocsibehajtós garázs, öltöző és gyűlésterem lesz az önkéntesek számára. Egyelőre nincs tűzoltóautójuk, saját költségvetésből nem is tudnak erre nagyobb összeget fordítani. Abban bíznak, hogy adományként sikerült szerezni egyet.

A csíkrákosi önkéntes tűzoltó-alakulat 2004 óta működik. Jelenleg 28 helyi férfi tagja a csapatnak. 2008-ban újjászerveződtek, azóta rendszeresen gyakorlatoznak, összeszokott csapattá váltak. Tavaly két alkalommal kellett a faluban tűzesethez vonulniuk, illetve két-három alkalommal a szomszédos települések lakóinak is segítségére siettek.

Meszelnek, takarítanak a községháza épületében
Ottjártunkkor a rákosi polgármesteri hivatal alkalmazottai a helyi kultúrotthonban fogadták az érdeklődőket. Császár Attila polgármestertől – aki szintén a művelődési házban lévő egyik asztal mellett várt bennünket – megtudtuk, 2008-ban újították fel legutóbb a községházát, akkor alakították ki jelenlegi formáját. Azóta azonban nem zajlott átfogó munkálat az épületben, így mostanra ráfért egy alapos nagytakarítás és meszelés. A tervek szerint ezen a héten be is fejeződik a múlt héten elkezdett munka, és visszaköltözhetnek a hivatal épületébe, addig pedig a kultúrotthonban fogadják a hivatali ügyeiket intézőket.
Forrás: Székelyhon, Kömény Kamilla
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow