logo
Főoldal -> Hírek

Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja
Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó
Álláshirdetés

Álláshirdetés
Csíkrákos Község Polgármesteri hivatala versenyvizsgát hirdet egy felügyelő állásra, kezdő fokozat, a Számviteli Részleg, Költségvetés-Pénzügy, Adók- Illetékek osztályra.
A írásbeli vizsga időpontja, helye: 2024. április 25. 10:00, Csíkrákos Község Polgármesteri hivatala
Dokumentumok benyújtási ideje: 2024. március 25. - 2024. április 15.

További részletek
MÁRCIUS ELSEJÉIG LEHET JELENTKEZNI A MEZŐGAZDASÁGI NYILVÁNTARTÓBA

Amellett, hogy a regisztrációra törvény kötelezi a gazdákat (tulajdonosokat és bérlőket egyaránt), ez a területalapú (APIA-s) támogatások igénylésének is feltétele.
A közégünkbe állatot tenyésztő vagy mezőgazdasági földterülettel rendelkező magán- és jogi személyek március 1-ig jelentkezhetnek be a Mezőgazdasági nyilvántartóba munkanapokon 9.00-15.00 óra között.
További részletek itt
Zajlanak az ingyenes telekkönyvezések

Csíkrákos Polgármesteri Hivatala tájékoztatja az érintetteket, hogy Csíkrákoson és Göröcsfalván, a vasút és Rákos-patak közötti szántóterületek 39, 45, 51, 53, 64 és 71-es szektoraiban zajlanak az ingyenes telekkönyvezések a Nemzeti Kataszteri és Telekkönyvezési Program keretében, az 1996. évi 7. számú kataszteri és ingatlan-nyilvántartási törvény alapján.
Amennyiben a fent említett dűlőkben van területe, kérjük, jelentkezzen a 2023. november 30 és 2024. január 30 közötti időszakban a Polgármesteri Hivatal székhelyén, hogy a kifüggesztett térképek alapján, hogy be tudják azonosítani a területeiket.
Együttműködésüket köszönjük!

IDŐSEK NAPI RENDEZVÉNY
Csíkrákos Község Önkormányzata és a Bogátalji Mozgalom egyesület közös szervezésben került sor az az idősek tiszteletére szervezett ünnepségre.
Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd a meghívottak és a közösség tagjai átvonultak a göröcsfalvi kultúrotthonba, ahol egy diszebéddel összekötött ünnepi műsoron vehettek részt. Itt Császár Attila polgármester és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte őket. A meleg szavak és jókívánságok a közösség megbecsülését és tiszteletét fejezték ki az idősek iránt.
A program során a Csíkmadarasi Népi Zenekar és a Gerendely Férfikórus a hagyományos erdélyi zene és énekek közvetítésével hozták közelebb a kultúrát az idősekhez. Emellett Stan Angyal és Csutak Ágota verssel emelték a műsor színvonalát.
Az esemény sikeréhez hozzájárult Szőcs Anna tantőnő, aki magas színvonalon és tartalmasan konferálta az eseményt, így segítve a program zökkenőmentes lebonyolítását. Köszönet a Bogátalji Mozgalom egyesület tagjainak és a csíkrákosi polgármesteri hivatal munkatársainak, akik kiemelkedő munkát végeztek a rendezvény lebonyolításában, biztosítva, hogy az idősek méltó és emlékezetes ünnepet élhessenek át.
Az esemény egy szép példa volt a közösségi összefogásra és a tiszteletnyilvánításra, valamint az idősek kulturális és társadalmi életben való részvételének fontosságára.
A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa és Csíkrákos Község Önkormányzata támogatta
Szelektív hulladékgyűjtés utmutató
Zsákhasználati útmutató
Kisboldogasszony napok Csíkrákos
Szeptember 8-10 között  ünnepeltük a Kisboldogasszony napokat Csíkrákos Községben.  Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen az emlékezetes rendezvényen és különösen a testvértelepüléseink meghívottjainak!
Idén ugyan szerényebb, de mégis tartalmas rendezvényekkel vártunk mindenkit, így többek között  színházi előadás, gyermekkoncert, kvíz, lábtoll labda bemutató és focibajnokság is szerepelt a programok között. A gyermekek díjmentesen élvezhették az óriáscsúszdát és a többi gyermekjátékot, valamint arcfestésre is sor került.
Külön köszönet a program szervezőinek és lebonyolítóinak, valamint támogatóinknak!
Támogatók: Hargita megye Tanácsa, Bethel Gábor Alapkezelő és a Communitas Alapítvány! 


A meghosszabították a helyi érdekeltségű roncsautó program kérések leadási határidejét

Még egy hónapig lehet regisztrálni és feltölteni a kéréseket a helyi érdekeltségű roncsautó programra a https://inscrierionline.afm.ro/
címen. A regisztráláshoz mindössze egy e-mail cím szükséges. A kéréseket még egy hónapig, azaz 2023.09.29-ig lehet benyújtani az Környezetvédelmi Alap oldalán. Csíkrákos Község 50 roncsautó leadására jogósult.
FELTÉTELEK amelyeknek kérelmező személy és a leadásra szánt autó meg kell feleljen: https://rakos.ro/.../helyi-erdekeltsegu-roncsauto-program
Már lehet regisztrálni!

Mától lehet regisztrálni a helyi érdekeltségű roncsautó programra a https://inscrierionline.afm.ro/ címen. A regisztráláshoz mindössze egy e-mail cím szükséges. A kéréseket egy hónapig, azaz 2023.07.31-2023.08.31-ig lehet benyújtani az Környezetvédelmi Alap oldalán. Csíkrákos Község 50 roncsautó leadására jogósult.
A kérés kitöltésének lépéseiről ITT található utmutató

Helyi érdekeltségű roncsautó program

Hamarosan indul a HELYI ÉRDELEKTSÉGŰ RONCSAUTÓ PROGRAM, ezért készítettünk egy egyszerűsített kivonatot azon FELTÉTELEKRŐL aminek kérelmező személy és a leadásra szánt autó meg kell feleljen.
-A program teljes utmútatója itt található meg: https://shorturl.at/gowY3
-Az érdeklődők itt regisztrálhatnak: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php
Gázhálózat építés

Az idei esztendő legfontosabb beruházásainak egyike Csíkrákoson a gázhálózat kialakítása. A szomszéd településekkel közösen készülő beruházást a községben marosvásárhelyi kivitelező szakcég végzi. A munkálatokat, az idén év végéig be kell fejezzék. A cég gyorsan és szakszerűen dolgozik. A zökkenőmentes munkavégzés érdekében a továbbiakban is kérjük a lakosság türelmét és megértését. 


Elkezdődtek a gázhálózat kiépítésének munkálatai

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy ma reggel megkezdődtek a gázvezeték kiépítési munkálatai. A munkák a vasúttal párhuzamos szakaszon, egy gerincvezeték lefektetésével kezdődtek el. Az építkezés időtartama alatt várhatóan korlátozásokra és időszakos útlezárásokra kell számítani az érintett területeken. Kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!
Sajtóközlemény
Ingyenes telekkönyvezés
INGYEN bejegyzés a kataszteri és telekkönyvi rendszerbe.
Mit teszünk mi?
1. Tudakozó pontot létesítünk a polgármesteri hivatal mezőgazdasági osztályán.
2. Begyűjtjük a bejegyzéshez szükséges igazoló akták másolatait.
3. A tulajdonosokkal együtt beazonosítjuk a birtokhatárokat.
4. Nyilvánosságra hozzuk az ingatlanokra, tulajdonosokra, birtokosokra és egyéb jogtulajdonosokra vonatkozó adatokat.
5. Ingyen telekkönyvezzϋk a tulajdonát.








Nyílt próba és bemutató előadás

Talán egyik legfontosabb örökségünk közé sorolhatjuk, a több száz éves múlttal rendelkező néptánc hagyományainkat. Ezek népszerűsítésére a csíkrákosi- göröcsfalvi Csalogány Néptánccsoport előadással záruló nyílt napot tartott, így a rendezvényen résztvevők közvetlenül kaphattak betekintést a próbák folyamatába.
A jó hangulatú találkozó végén a tánccsoport, a moldvai és felcsíki táncokból, játékokból összeállított koreográfiáját mutatta be.
A program megvalósulását a Hargita Megye Tanácsa  és a a Kulturális és Innovációs Minisztérium, támogatta.





Néptáncoktatás program és előadás bemutató Csíkrákoson
A Bogátalji Mozgalom több, a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett, pozitívan elbírált pályázat részese.
Ennek következtében idén, Csíkrákos községben, több kulturális, szociális, családbarát program megvalósítására került sor.
Ezúttal a Csalogány Néptánccsoport néptáncoktatás programjáról tartunk bemutató előadással összekötött ismertetőt.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Időpont: 2022. október 26, 9.00 óra
Helyszín: a csíkrákosi kultúrotthon.
A program támogatója a Hargita Megye Tanácsa

Impresszió kulturális napok Csíkrákoson
A Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalava egyesület sikeresen pályázott a Hargita Megye Tanácsának 2022-es "Kulturális programok támogatása" kiírásán.
Az egyesület számára megítélt összegből az Impresszió kulturális napok programjainak költségeit fedeztük.
A kétnapos rendezvény hangosítását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósítottuk meg.
A pályázathoz szükséges önrészt az egyesület saját forrásból biztosította.


Impresszió kulturális napok Csíkrákoson
Esemény dátuma: -1. november 30.


Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow