logo
Főoldal -> Hírek

Hírek

Falugyűlés
2017. december 17-én, vasárnap,12.00 órától a göröcsfalvi kultúrotthonban falugyűlésre kerül sor, mely keretén belül sok, a lakosságot érintő problémát szeretnénk átbeszélni.
A gyűlésre mindenkit nagy szeretettel várunk!
Álláshirdetés

CSÍKRÁKOS KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA a  611/2008 kormányhatározat alapján versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére:
Szakfelügyelő – Urbanisztikai és Területrendezési Osztály

Követelmények: felsőfokú végzettség, sikeres záróvizsgával, 5 év régiséggel.

A jelentkezési dossziékat 2017 december 06-ig lehet leadni a polgármesteri hivatal titkárságán. 

Versenyvizsga időpontja:
Írásbeli: 2017. december 20., 10.00 óra
Szóbeli: az irásbeli viszgától számított 5 napon belűl

Bővebb információkról, illetve a versenyvizsgához szükséges könyvészetről a polgármesteri hivatal székhelyen lehet érdeklődni, vagy a 0266379237-es telefonszámon és  a hivatal@rakos.ro villámposta címen lehet.

A felcski iskolák természettudományi vetélkedője
A felcski iskolák természettudományi vetélkedője-
Pálosi Veronika iskolaigazgató beszámolója.

2017.október 27-én tizenegy felcsíki, közép- oldalcsíki iskola csapata mérte össze tudását, mutatta be településének földrajzi nevezetességeit, természeti értékeit. a Cserei Mihály Általános Iskolában

A pályázati program főtámogatója a Magyar Állam, a Bethlen Gábor Alap 200000 ft-tal járult hozzá a vetélkedő megvalósításához. Ezen összegből a Csíkrákosi Gyermekekért Egyesület egy videoprojektort és egy multifunkcionális nyomtatót vásárolt, mely az egyesület leltárában lesz, de iskolánk rendelkezésére bocsájtja. Köszönjük szépen a támogatást, ugyanakkor minden, a versenyben résztvevő csapatok, felkészítő tanárok munkáját.

Élmény volt ez a rendezvény. Mindannyian nyertünk, hisz gazdagodtunk tudásban, jobban megismerhettük szomszédos településeinket, barátságok is szövődtek a résztvevő gyermekek között. Egyesületünk mindenkit díjazott, minden versenyző emléklapot, kis jutalmat kapott. A nyertes csapatok: Karcfalva(I.) Csíkmadaras(II.), Csíkszentdomokos(III.), Csíkrákos (IV.), Csíkdánfalva és Madéfalva csapata(V. helyezés) oklevélben és külön díjban részesült.

Köszönöm a verseny lebonyolításában kifejtett munkájukat Török Ágota földrajz szakos, Tódor Mária-Magdolna biológia szakos, Süket Zsuzsánna kémia-fizika szakos, Szász Hajnalka matematika szakos és Sándor Edit magyar szakos tanároknak, és nem utolsó sorban Antal Zsuzsánna titkárnő és Szentes Rozália takarítónő segítségét, akik finom, meleg gyógyteával, zsíros kenyérrel, kürtőskaláccsal kínálták kedves vendégeinket. Köszönjük Vaszi Simon Klára szülőnek a frissen sült finom kürtőskalácsot, Jakab Zsófiának a finom fánkot!

 Az őszi terményekből, falevelekből, fenyőtobozokból készült alkotásokból szép kiállítás jött létre.

 Mindannyian úgy éreztük, sikeres volt a rendezvény. Remélem, jövőre is meg tudjuk szervezni, újabb témában. Jó volt látni a sok csillogó, érdeklődő gyermekszemet, a sok ügyes bemutatót!

A program főtámogatója a Bethlen Gábor Alap volt. Köszönjük szépen, hogy támogatték programunkat!
Adventi csapatépítő hétvége Csíkrákos községben
Idén 4.-ik alkalommal kerül megszervezésre az adventi csapatépítő hétvége,  közösségépítő foglalkozás. Célcsoportunk a két település, Csíkrákos és Göröcsfalva, a közösség építésében résztvevő fiataljai. A hétvége alatt csoportos foglalkozások, közösség építő játékok, kézműves tevékenységek, néptáncoktatás lesz a programban. A kézműves tevékenységek között szerepel az adventi koszorú készítésének megtanulása. A foglakozások során a programban résztvevők megtanulják hogyan kell felelősségteljes szerepet vállalni aközösségi életben.

A rendezvény fő támogatója a Communitas Alapítvány

Idősek napi rendezvény Csíkrákos községben

November 12-én Csíkrákos községben egy eseménydús, többórás rendezvényt szervezett a Csíkrákosi Polgármesteri Hivatal a községben működő civil szervezetekkel karöltve, az idősek tiszteletére. Császár Attila polgármester az ünnepi beszédében köszöntötte a résztvevőket, valamint tolmácsolta Borboly CsabaHargita Megye Tanácsa elnökének ünnepi köszöntőjét. A műsor a Cserei Mihály Általános iskola diákjainak műsorával, a Csalogány néptánccsoport  néptánc előadásával  és a Gerendely férfikórus műsorával folytatódott. Az ünnepi ebéd alatt a Csíkdánfalvi vonós zenekar nótás műsorával szórakoztatta a résztvevőket.

A rendezvényről készült fényképek  és videók gyűjteménye.
A rendezvény fő támogatói  a Hargita Megye Tanácsa és  a Communitas Alapítvány.




Kedves házigazdáink, csíkrákosiak, székelyek!

Néhány héttel ezelőtt, szeptember 8 és 10 között immár XIII. alkalommal rendezték erdélyi testvértelepülésünkön, Csíkrákoson a Kisboldogasszony Falunapok színes programjainak sorozatát. Az eseményen Jászladány delegációja is részt vett, és településünk polgármestere köszöntötte székely testvéreinket. Az alábbiakban Bertalanné Drávucz Katalin köszöntőjét olvashatják.
***

„Van az úgy, hogy az ember elindul otthonról, és a hosszú út másik végén egyszer csak hazaérkezik. Ritkán ugyan, de van. Leginkább a szülőföldjükről messzire elszármazottak szokták ezt megélni: otthonról hazamenni. Nos, én valami hasonlót élek meg valahányszor elindulok otthonról, Magyarországról, a Jászságból, majd pedig megérkezem Erdélybe, ide a Székelyföldre, Csíkrákosra. És, hogy ez az érzés az utóbbi néhány évben gyakrabban megadatik nekem, az önöknek köszönhető. Amikor, pár éve, megismerkedtünk egymással, nem gondoltam, hogy ilyen szoros, önzetlen és baráti viszony alakulhat ki közöttünk, egymástól sok száz kilométerre élő jászok és székelyek között. Akkor mi már hosszú évek óta jártunk erre a családdal, barátokkal. Akkor is tudtunk már sok fontos dolgot, de akkor még messze nem tudtunk mindent. Titeket közelebbről megismerve, immár megbizonyosodhattunk arról is, hogy milyen melegszívű, vendégszerető ember a székely – azokkal, akiket a bizalmába fogad, és megajándékoz a szeretetével. Néhány hónapja csak, hogy nagy esemény zajlott településünk, Jászladány életében: mi rendezhettük meg a XXIII. Jász Világtalálkozót. Hadd mondom el, hiszen az itt jelenlévők többsége, a nagy távolság miatt, nem lehetett jelen a mi nagy ünnepünkön, hogy felavattunk közösen akkor egy parkot is: a Nemzeti Összetartozás Emlékparkját. A parkba egy innen, Csíkrákosról származó székelykapun át vezet be az út, bent pedig délvidéki, oromhegyesi testvéreink által faragott kopjafák emlékeztetnek a magyarság együvé tartozására. A park avatásán azt mondtam az egybegyűlt, többségében magyarországi magyaroknak, hogy az a kapu, és azok a kopjafák, nem pusztán élettelen tárgyak, hanem fába faragott üzenetek. Üzenetek több száz kilométerről, időn és téren át, arról, hogy azokon – ezeken! - a tájékokon is magyarok élnek. Igaz, jó magyarok, akik magyarul beszélnek, magyarul gondolkodnak és éreznek, ugyanúgy, ahogyan mi, anyaországi magyarok. Biztattam – és biztatok mindig – mindenkit, minden anyaországit, hogy legalább egyszer az életében látogasson el valamelyik határon túli magyarlakta területre. Tanulni az itt élőktől, méltóságteljes magyarságtudatot. És aki egyszer ezt megteszi, az biztosan
elindul majd megint, újra, és újra meglátogatni a testvéreinket. Mondom, van az úgy, hogy az ember elindul otthonról, és ott, a hosszú út másik végén, egyszer csak hazaérkezik. Mi is így jártunk most. Minden jászladányi ember nevében, szívem minden melegével köszöntöm a háziakat. Köszönöm, hogy befogadtak bennünket erre a néhány napra. Hogy ágyat vetettek nekünk, az asztalukhoz ültettek, és helyet szorítottak számunkra a szívükben. Szeretném, ha Önök, csíkrákosi testvéreink is, egyre többen megtapasztalnák: milyen csodálatos érzés elindulni otthonról, és fárasztó út után, több száz kilométerrel odébb, hazaérkezni. Mi ott, Jászladányon, várjuk Önöket! És nemcsak az ünnepeinken, de a hétköznapokon is.”
Bertalanné Drávucz Katalin
polgármester

Vendégségben Csíkrákoson

Hosszú ideig csak ültem és az üres papír fenyegetőn meredt rám, nekem szegezve a kérdést: Hogyan fogod ezt elmesélni? Hogyan fogod formába önteni mindazt a kusza élményt és gondolatot, amely hatalmába kerített ezalatt az öt nap alatt?! A percek suhantak és én csak ültem gondolataimba merülve, emlékeimet ízlelgetve, képzeletben visszatérve a székely népdalok közé, a gyógyvizes forrásokhoz, amelyek nem csak a testet, de a lelket is ápolják. Szejkefürdőn például szejkevíz tör fel a mélyből. Átható illata, mely igen magas kéntartalmának köszönhető, már messziről jelzi a kutat, amit nap nap után sokan meglátogatnak kannákkal, palackokkal fölszerelkezve. A tapasztalat és az orvostudomány egybehangzó véleménye szerint rendszeres fogyasztása különösen gyomorbántalmak esetén segít. A gyógyvizes forrástól a közeli domboldalra székelykapukkal tűzdelt ösvény vezet fel Orbán Balázs sírjához. Ez az emlékhely is egyfajta forrás, az inspiráció forrása. Élettörténete, akárcsak a hegy gyomrából feltörő tiszta víz, friss célokkal tölti meg a figyelmes szemlélő elméjét. Kalandokra, felfedezésre sarkall, és nem hagyja, hogy elmerüljünk a tunyaság feneketlen mocsarában. Szejkefürdőtől nem is olyan messze, mintegy 60 km-re található Csíkrákos, ahol idén szeptemberben Jászladányról is vendégül láttak egy kis csapatot a falunapon. Így került e sorok írója ebbe a festői faluba a jászladányi küldöttséggel. A háromnapos programsorozat aktív résztvevőjeként koncertet adtam a csíkrákosi kultúrotthonban. Azóta is jó érzés tölt el, mikor visszaidézem a hangverseny pillanatait, hiszen a szép számú közönség hálás tapssal jutalmazta játékomat, amely a legnagyobb elismerés egy zenésznek. Azért is különleges számomra ez a koncert, mert sosem készültem még ilyen módon fellépésre. A délelőtti próba után vendéglátóinkkal kirándulni indultunk, fölfedeztük a környék látnivalóit. Ellátogattunk Csíkszeredára, Csíksomlyóra, ahol a híres kegytemplom belső udvarán megpróbáltuk megfejteni a három falon elterülő napóra olvasásának titkait. Ott, a helyszínen igen kevés sikerrel, ám itthon megoldásra leltem az internet zegzugos ösvényein. S ha már források és napórák kerültek terítékre, hadd említsem meg a kegytemplomhoz közeli Barátok-fürdőjét. Hajdanán ferences barátok építették ezt a kis medencét, kihasználva a közelben feltörő borvíz áldásos hatását. Később volt olyan időszak, mikor nem viselte gondját senki és a fürdőhely az enyészeté lett, ám egy 2006-os felújításnak köszönhetően ma újra betölti régi funkcióját. Napjainkban zarándokkert öleli körül, ahol többek között egy napóra és egy holdóra is helyet kapott. Rovásírásos fafaragások, kacskaringós ösvények fogadják az ide látogatókat, sőt a vállalkozó kedvűek akár meg is mártózhatnak a medence jéghideg, ugyanakkor jótékony hatású vizében. Kirándulásunk a panzióhoz közeli bogáti kápolna dombján ért véget. Csíkrákos háztetői vidáman fürdőztek a délutáni napfényben, lágy szellő játszott a rét kikericseivel, és a hegyeket nézve úgy éreztem, megállt az idő. Sőt, talán soha nem is létezett. A templom harangja zökkentett vissza, eszembe juttatva az esti programot, miszerint zongorázni fogok, így hát kezdetét vette a koncertre való felkészülés.
Másnap, kihasználva a jó időt, célba vettük a Madarasi-Hargitát, a Hargita-hegység legmagasabb csúcsát. Az autóval is megközelíthető menedékháztól csupán egy rövid szakaszt kell megtenni gyalog a kavicsos, borókával és áfonyával szegélyezett ösvényen. A hegytetőre érve lenyűgöző látványt nyújt a sok-sok kereszt és kopjafa. Felirataik olyannyira magával ragadták figyelmünket, hogy cserfes kis csapatunk csöndes, elmélyült olvasgatásba kezdett. Miután a tájékoztató táblák segítségével beazonosítottuk a környező hegyeket, újra Csíkrákos felé vettük az irányt. Ízletes ebéd után fölkaptam kottáimat a panzióban és azon töprengtem a templom felé vezető úton, hogy mi szólna jól orgonán az éppen aktuális repertoáromból. Kiderült ugyanis, hogy vasárnap a mise előtt muzsikálni fogok egy félórácskát. Tekintve, hogy igen kevés tapasztalatom van ezzel a hangszerrel, mindig érdekes élmény kipróbálni egy újat, meghallgatni a hangszínek palettáját és kísérletezni a lehetőségekkel. Öröm volt a próba és aztán a másnap reggeli orgonálás is. Azt vettem észre ugyanis, hogy lassan megtelnek a sorok az orgona körül, az emberek szép csöndben elfoglalják helyüket és a muzsikából finom átmenettel szentmise lesz. A rendezvénysorozat záróakkordja a vasárnap esti kötetlen nótázás volt, amelyet főleg a férfikórus tagjai prezentáltak. Miközben a legkülönbözőbb dallamok süvítettek fülünkbe – sok székely népdal és  későbbi népies műdalok – népdalgyűjtőink jutottak eszembe, Kodály Zoltán, Bartók, Béla, LajthaLászló, Molnár Antal és még sorolhatnám. Ők felkészülten, gramofonnal indultak útnak, mígjómagam, gramofon híján, csak emlékeimre hagyatkozva tudom felidézni a sok szép muzsikát.
Tóth-Fekete Nóra
Csíkrákosi küldöttség a lepsényi Testvér Települési Találkozón

Szeptember 13-17 között a magyarországi Lepsény községben került megszervezésre a Testvér Települési Találkozó. A rendezvényre Kászon, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Oromhegyes és Wenden mellett Csíkrákos képviselői és civil szervezetei is meghívást kaptak. Az ötnapos rendezvényen részt vettek a Gerendely férfikórus, a Csalogány néptánccsoport, a polgármesteri hivatal, a Bogátalji Mozgalom valamint a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat képviselői.
A találkozó kiváLó lehetőséget biztosított a különböző térségekből érkezett településeinek kulturális sokszínűségének bemutatására, közös problémák feltérképezésére és megvitatására. Ugyancsak a rendezvény keretén belül került sor az Ifjúsági Szövetség megalapítására mely alapköve a további kulturális, oktatási és gazdasági együttműködésnek.
Köszönet illeti a Lepsényi Önkormányzat munkatársait vendégszeretetükért a pontos és áldozatos munkájukért!
A program az EACEA támogatásával, Európa a Polgárokért program keretében valósulhatott meg.







Idősek napi rendezvény Csíkrákoson
Csíkrákos Község Önkormányzata, a Bogátalji Mozgalom és a 18. Zöld Péter cserkészcsapat tisztelettel és szeretettel meghív minden csíkrákosi és göröcsfalvi, 70. életévét betöltött falustársat, az idősek világnapja alkalmából, november 12-én megrendezésre kerülő idősek napi rendezvényre.
Helyszín: Göröcsfalvi kultúrotthon
Időpont: 2017. november 12, vasárnap, 12.00 óra

A rendezvény támogatói:
Hargita Megye Tanácsa

Communitas Alapítvány

Lábtoll bajnokság


Csíkrákosiak a lábtoll bajnokságon- Ráduly Botond beszámolója

A nyáron azon szerencsések közt lehettem akik kipróbálhatták a lábtoll labdát és igazi profikkal jatszhattunk. Csapatunk részt vett az újszászi 22. Hungarian Open, melyet 2017. augusztus 12-15 között szerveztek meg és amelyen 7 ország 175 versenyzője vett részt.
Habár nekünk csak a kezdők szerencséje és az akarat jutott és a tapasztalat a másik fél fegyvere volt, még így is elmondhatom hogy egy örök élmény volt. Mi nem nyerni mentünk oda, hisz a vilagbajnoki 3 helyezett német csapat ellen szemernyi esélyünk sem volt, mi azért mentünk oda hogy abból ami ott virágzik abból csak egy magot elhozni haza és hogy ezzel a magal gondozással és törődéssel itt is meghonosítsuk a ezt a sportot.

A résztvevő csapat tagjai: Ráduly Botond, Szentes Szilárd, Vizoli Zsombor



Kopjafa avató Csíkrákoson


A Cserei Mihály iskola tanulói és a helyi önkormányzat képviselői
részvételével felavatásra került pénteken a Boda Község által
adományozott kopjafa, Csíkrákos központi parkjában.
Az életfát jelképező kopjafát Kovács Tamás szobrász készítette.

XXIII. Jász Világtalálkozó


XXIII. Jász Világtalálkozó- Fodor Eszter írása

Jászladány, Csíkrákos testvértelepülése, rendezte meg a 23-ik alkalommal megszervezésre kerülő Jász Világtalálkozót. Írom ezt nagy kezdőbetűkkel, hiszen a jászok is, akárcsak mi, székelyek, büszkék történelmükre, őseikre, kultúrájukra, hagyományaikra, ezért évente összegyűlnek, hogy méltón emlékezzenek elődeikre, hogy a hagyományápolás és emberszeretet minden zegzugát színvonalas rendezvényeikkel, meghívott előadókkal, érdemes színészekkel ismertessék úgy a résztvevő jász településekkel, mint az elszármazott jászokkal, valamint az idelátogatókkal is.

Csíkrákos delegációja, amely a Gerendely férfikórus tagjaiból, illetve a Nőszervezet és Bogátalji Mozgalom képviselőiből állt össze, egy háromnapos jászi vendéglátást tudhatott magáénak, ahol ismét megmutatták vendégszeretetüket a jászladányi önkormányzat képviselői. A június 23-kán, pénteken nyitódó rendezvénysorozatot Császár Attila polgármester lélekmelengető beszéde tette számunkra, hazaiaknak, még fontosabbá az ottlétet, az együttlétet, amelyet fokozott a nagyszínpadon fellépő Gerendely férfikórus ízes, színes, pattogós előadása. A jász lakosság is örömmel és tapsviharral fogadta őket. Az Ismerős Arcok együttes koncertje volt az aznapi záróakkord, másnap, szombaton, reggel 9 órai kezdettel celebrálták a főpapi szentmisét, ezt követte a jász települések díszes felvonulása Jászladány főutcáin. Kürtszó harsant, ostor csattogott, huszárok lovagoltak, gyönyörű népi viseletek mutatkoztak, jász és székely zászló lobogott a hosszan kígyózó sorokban, mialatt körmenet a nagyszínpadig visszaért. Az “Érezd a múltad és tudd, hogy Jász vagy” mottót hordozó rendezvénysorozat Jászladány új jászkapitányának beiktatási ceremóniájával folytatódott, s miután a 18 jász település polgármestere a Honfoglalás című dal gyönyörű akkordjaira elröptette a fehér galambokat, amelyet hatalmas óvációval fogadott a közönség, díszebédre voltak hivatalosak a községünk küldöttei is. A “Jó ebédhez szól a nóta” tányér- és talpalávalóját a Száz Tagú Cigány Zenekar virtuóz hegedűsei húzták szüntelen. Zséda, magyar énekesnő fellépésével, illetve hatalmas tüzijátékkal zárult a szombati nap.

 A vasárnapi főzőverseny és jászsági pálinkamustra után többek között Regián Melinda és Dobos Zsolt csárdás nótákkal szórakoztatta a közönséget. A szomorú pillanat a búcsázás hogyanja volt, kora délután elindult a busz Erdély fele, hogy épségben hazahozza a dalos torkú küldötteket, hogy élményekben, vidám pillanatokban, új barátságokban, kötelékekben gazdagodva itthon, Csíkban, folytathassák székely mindennapjaikat.


Fodor Eszter

Őszi lomtalanítás

Csíkrákos Község Polgármesteri Hi vatala és ECO-CSÍK KFT őszi lomtalanítást szervez október 26-án, csütörtökön 7.00 órától. A lomtalanítás alkalmával minden, a kapu elé kihelyezett nagyobb terjedelmű hulladék (bútor, edények, egyéb feleslegessé vált eszközök, elektronikai hulladék) elszállításra kerül. A nagyméretű tárgyakat (pl. ágy, szekrény) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.
Kérjük, hogy az ilyen jellegű hulladékot legkésőbb reggel 7 óráig a kihelyezni szíveskedjenek!
Intenzív román nyelv és matematika tábor

Háromnapos intenzív román nyelv és matematika táborban vett részt szeptember 23-25 között Hargitafürdőn, a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola 13 VIII. osztályos tanulója. Az iskola szaktanárai a matematika alapfogalmainak ismétlését, hiányosságok pótlását, a román nyelvű kommunikáció fejlesztését tűzték ki célul. A program intenzív jellegű volt, mivel a diákok kiscsoportokban dolgoztak- köztudott, hogy így eredményesen és hatékonyan lehet dolgozni. A tanulási tevékenységek közé ügyességi játékokat, vetélkedőket, kézműves foglalkozást, táncházat iktattak be, így közösségépítő jellege is volt a tábornak.

Ennek a tábornak a megszervezésére a Csíkrákosi Gyermekekért Egyesület pályázott, amit  Hargita Megye Tanácsa anyagilag támogatott.
Impressio kulturális nap Csíkrákoson


VI. alkalommal került megszervezésre Csíkrákoson az Impresszió kulturális nap, mely keretén belül igényes kulturális programokon vehettek részt a jelenlevők. Fellépett többek között a Figura színház, a Kövekkel a zsebében című darabbal valamint a Csíkmadarasi Népi Zenekar.
A rendezvényt  a Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatta.


Új időszakos kiállítás

A XIII. Kisboldogasszony napok keretén belül, 2017 szeptember 10-én, megnyitottuk a göröcsfalvi iskola épületében berendezett falumúzeum új, időszakos kiállítását.
A kiállítás a Hargita Megye Tanácsa és a Communitas alapítvány támogatásával jött létre.


Bővűlt a cserkészek ruhatára

Negyven szabványos cserkészruhával bővült a csíkrákosi és göröcsfalvi cserkészek ruhatára. A ruhákat a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat kérésére a Bogátalji Mozgalom pályázta, a Hargita Megye Tanácsa által, népviseletek beszerzésére kiírt pályázatán. Az átadáson Fodor Csaba cserkészparancsnok megköszönte az egyesület munkáját, a támogatók hozzájárulását és biztatta a fiatalokat, hogy vegyenek részt a cserkések csapatában.
A pályázathoz szükséges önrészt a csíkrákosi Pogányvár és a göröcsfalvi Kokojzavész közbirtokosságok biztosították.

Védőfelszereléssel gazdagodtak az önkéntes tűzoltók
Péntek délután a Csíkrákosi Önkéntes Tűzoltóknak adtak át új védőfelszereléseket, melyek egy részét a Hargita Megye Tanács általl kiírt pályázat útján szerzett be a Bogátalji Mozgalom. A pályázati összeghez még hozzájárult a csíkrákosi és a göröcsfalvi közbirtokosság is, így sikerült hat rend ruhát és védőfelszerelést beszerezni. 
Az átadási ünnepségen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Császár Attila polgármester és Becze István megyei tanácsos.


Meghívó
Péntek délután 19 órától Csíkrákosi Önkéntes Tűzoltóknak adjuk át új védőfelszereléseket, melyek egy részét a Hargita Megye Tanács általl kiírt pályázat útján szerzett be a Bogátalji Mozgalom.
A pályázati összeghez hozzájárult a csíkrákosi és a göröcsfalvi közbirtokosság is, így sikerült hat rend ruhát és védőfelszerelést beszerezni.
Az átadásra meghívást kaptak a megyei sajtó képviselői, valamint Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos.
Szeretettel várunk mindemnkit!
Csíkrákosi gyermeknap

A rendezvény részletes programja: 

2017. június 9, péntek 10.00-12.00
Madarak, fák, gyermekek- előadás és foglalkozás Tamás Rékával,a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskola V-VIII osztályosai számára.
Helyszín: Cserei Mihály Általános Iskola

2017. június 10, szombat 10.00-16.00
Programok:
-Tündérkeresztanya - cigány népmese (bábjáték a Boszorka bábcsoport előadásában).
-Fényírda, -lyukkamera-sátor, mely arra hivatott, hogy segítségével bemutassuk a képalkotás legelemibb formáját. A fénykép képződése mindenféle bonyolult optikai és mechanikai eszközök nélkül csak a fény illetve a sötétkamra által.
Foglakozások: arcfestés, gyöngyfűzés, néptánc és népdal oktatás, gyermekjátékok, társasjátékok. Egész nap szabadtéri légvár és trambulin!
Helyszín: göröcsfalvi kultúrotthon

Szervezők: Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva, 18. Zöld Péter Cserkészcsapat, Csíkrákos Önkormányzata, Cserei Mihály Általános Iskola.

Támogatók:
Csíkrákos Polgármesteri Hivatala,
Hargita Megye Tanácsa

Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow