Pagină principală -> Localitatea -> -> Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii.
In perioada  14.10.2016-16.10.2016 a fost organizat in comuna Racu programul "Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii".
Scopul programului era promovarea dialogului intercultural şi cultivarea bunei cunoaşteri şi înţelegeri între minorităţile naţionale, precum şi între majoritate şi minorităţile naţionale.
Programul festivitatii culturale:
Vineri, 14.10.2016 – sosirea ansamblurilor, dans comun, învăţarea dansurilor românilor, romilor şi maghiarilor in casa de cutură a comunei.
Sambata si dumuinica, 15.10.2016 – 16.10.2016- învăţarea meşteşugurilor tradiţionale ale diferitelor etnii, defilarea ansamblurilor în costumele populare şi prezentarea dansurilor pe scena din casa de cultura si scena din curtea casei de cultura al comunei Racu.

Evenimentul a ajutat la dezlegarea tensiunilor interetnice existente dintre maghiari, romi şi români prin cunoaşterea şi transmiterea tezaurului folcloric al minorităţilor.
Acest program a fost realizat prin programul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
Vissza
Calendar de evenimente
Ştiri

Luare in evidenta militara


Cetateni romani, barbati, au obligatia ca, in termen de 6 luni de la data inplinirii varstei de 18 ani, sa se prezinte la centrul militar din Miercurea Ciuc, str. Cetatii nr 1,  pentru luarea in evidenta militara si pentru inmanarea adeverintei de recrutare.
19 februarie 2018 Mai departe ►

Exerciţiu de alarmare publică în comuna Racu

Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei va fi organizat în data de 03.01.2018 , în intervalul orar 10:00-11:00.  În comuna se vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. 

Această acţiune face parte dintr-un exerciţiu realizat la nivel naţional de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi se desfăşoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni, cu scopul de verificare a echipamentelor care fac parte din acest sistem de alarmare.

În cadrul exerciţiului semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.  

– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
03 ianuarie 2018 Mai departe ►
Numele:
Adresă email: