logo
Főoldal -> A település -> KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Helyi érdekeltségű roncsautó program

Helyi érdekeltségű roncsautó program


Hamarosan indul a HELYI ÉRDELEKTSÉGŰ RONCSAUTÓ PROGRAM, ezért készítettünk egy egyszerűsített kivonatot azon FELTÉTELEKRŐL aminek kérelmező személy és a leadásra szánt autó meg kell feleljen.
-A program teljes utmútatója itt található meg: https://shorturl.at/gowY3
-Az érdeklődők itt regisztrálhatnak: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php
AZON KÉRELMEZŐK TEKINTENDŐK JOGOSULTNAK a támogatás igénylésére, aki a kérelem benyújtásakor a következő feltételeknek felelnek meg:
a) természetes személy, akinek állandó lakóhelye Csíkrákos községben található;
b) legalább 5 éve a jármű tulajdonosa és az autó szerepel az önkormányzat adózási nyilvántartásában;
c) nincs tartozása az adók, illetékek, bírságok és állami vagy helyi költségvetési hozzájárulások fizetése tekintetében;
e) nem ítélték el környezetellenes bűncselekmény miatt jogerős ítélet alapján;
f) kötelezettséget vállal arra, hogy a támogatás igényléséhez szükséges használt autót a program keretében leadja, kivonja a forgalomból és az adózási nyilvántartásból;
g) kötelezettséget vállal arra, hogy nem fog vásárolni olyan autót, amelynek károsanyag-kibocsátási normája Euro 5 vagy annál alacsonyabb, a támogatás átvétele utáni 3 évig.

A HASZNÁLT JÁRMŰRE VONATKOZÓ JOGOSULTSÁGI FELTÉTELEK:
a) az autó a kérelmező nevén van és a Csíkrákos Község adóhivatali nyilvántartásában van regisztrálva;
b) a támogatás igénylésének időpontjában az autó gyártási éve alapján legalább 15 éves,
c) Euro 3, vagy annál alacsonyabb kibocsátási normával rendelkezik;
d) az autó tartalmazza az alapvető elemeket: motort, sebességváltót, karosszériát, stb., valamint az autó működését szolgáló elektronikus berendezéseket és katalizátoros eszközöket, ha azok gyártáskor ezek be lettek építve.
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Kisboldogasszony napok Csíkrákos

Szeptember 8-10 között  ünnepeltük a Kisboldogasszony napokat Csíkrákos Községben.  Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen az emlékezetes rendezvényen és különösen a testvértelepüléseink meghívottjainak!
Idén ugyan szerényebb, de mégis tartalmas rendezvényekkel vártunk mindenkit, így többek között  színházi előadás, gyermekkoncert, kvíz, lábtoll labda bemutató és focibajnokság is szerepelt a programok között. A gyermekek díjmentesen élvezhették az óriáscsúszdát és a többi gyermekjátékot, valamint arcfestésre is sor került.
Külön köszönet a program szervezőinek és lebonyolítóinak, valamint támogatóinknak!
Támogatók: Hargita megye Tanácsa, Bethel Gábor Alapkezelő és a Communitas Alapítvány! 


2023. szeptember 12. Tovább ►

A meghosszabították a helyi érdekeltségű roncsautó program kérések leadási határidejét


Még egy hónapig lehet regisztrálni és feltölteni a kéréseket a helyi érdekeltségű roncsautó programra a https://inscrierionline.afm.ro/
címen. A regisztráláshoz mindössze egy e-mail cím szükséges. A kéréseket még egy hónapig, azaz 2023.09.29-ig lehet benyújtani az Környezetvédelmi Alap oldalán. Csíkrákos Község 50 roncsautó leadására jogósult.
FELTÉTELEK amelyeknek kérelmező személy és a leadásra szánt autó meg kell feleljen: https://rakos.ro/.../helyi-erdekeltsegu-roncsauto-program
2023. szeptember 01. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow