logo
Főoldal -> Hírek -> Gyereknap a csíkrákosi és göröcsfalvi gyerekeknek

Gyereknap a csíkrákosi és göröcsfalvi gyerekeknek

2015.  június  6-án,  szombaton  színes programkínálattal lepték meg a gyerekeket Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a helyi egyesületek, társszervezők: Csíkrákos-Göröcsfalvi  Nőszervezet,  Bogátalji Mozgalom, Csíkrákos Polgármesteri Hivatal, 18. Zöld Péter cserkészcsapat és a Csíkrákosi  Gyermekekért Egyesület.
A gyermeknapi rendezvényt a göröcsfalvi kúlturotthon udvarán tartották szombaton 10 és 17 óra között. A sok-sok kis- és nagyiskolás, óvodás a délelőtt folyamán néptáncot tanulhatott, bábszinháznak örvendhettek valamint különféle kézműves-foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők: nemezelés, gyöngyfűzés, rajzolás, arcfestés, gyurmázás zajlott egy időben.
Ezenkívül légvárcsúszda, arcfestés, valamint ingyenes fagylaltok vártak a nap ünnepeltjeire.
A társszervezők gyermeknap alkalmából rajzpályázatot is hirdettek I–VIII. osztályos gyerekek számára. A rajzpályázatra több mint 100 munkát küldtek be a helyi gyerekek. A beérkezett alkotások megtekinthetők voltak a rendezvény helyszínén és a rendezvény záró mozzanataként díjaztak minden beérkezett munkát.
A gyereknapi rendezvényt támogatta Hargita Megye Tanácsa, Csíkrákos Polgármesteri Hivatal, Right Egyesület és a Communitas  Alalpítvány.
Képek a rendezvényről itt elérhetők.
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Kivonat a Csíkrákos Község 2024. évi Kulturális és Ifjúsági Tevékenységek Támogatási Programjához" kapcsolódó pályázati felhívásról

Pályázók köre: Nonprofit jogi személyek - egyesületek, alapítványok vagy ifjúsági és kulturális tevékenységet végző szervezetek, amelyek Racu község területén működnek.
Támogatás célja:
- Fiatalok és diákok/óvodások számára szóló éves programok  támogatása.
- Tudományos, kulturális vagy oktatási tevékenységek szervezése.
- Saját hozzájárulások támogatása más finanszírozó szervekhez benyújtott projektekhez.
Program időtartama: 2024. szeptember - 2024. december.
Pályázatok benyújtásának helye és határideje: Csíkrákos község polgármesteri hivatala (cím: Csíkrákos község, 232-es szám, Hargita megye), 2024. augusztus 26., 09:00 óráig.
Értékelés időszaka: 2024. augusztus 27., 10:00 órától 2024. augusztus 28., 16:00 óráig.
Pályázati dokumentáció: A vissza nem térítendő finanszírozás igényléséhez szükséges dokumentáció (Pályázati útmutató és finanszírozási kérelem) beszerezhető Csíkrákos község polgármesteri hivatalában.
Kapcsolattartó: Máthé Melinda, telefon: 0266-379237, fax: 0266-379575.
További részletek:
2024. július 18. Tovább ►

Pihenőhely kánikula idejére

2024. július 08. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow