logo
Főoldal -> Hírek -> XI. Kisboldogasszony Falunapok

XI. Kisboldogasszony Falunapok

Tizenegyedik alkalommal került megszervezésre a Kisboldogasszony Falunapok Csíkrákos Községben.  A program szeptember 5- én szombaton 10 órakor kezdődött meg, amikor Göröcsfalván átadták az új cserkészotthont.  A szombati nap az ifjúsági és a sportprogramoké volt. 12 órától fociverseny vette kezdetét, amelyre összesen 8 csapat nevezett be. A csapatok a környékbeli falvakból neveztek, de a Rákos testvértelepülése is benevezett egy fiú és egy lány csapattal. A sportok folytatása ként 2 órától bicikli versenyre lehetett nevezni 2 korosztály számára. Délután két órától az ifjúsági sátor programjain is részt vehettek az érdeklődők: gyöngyfűzés, arcfestés, társasjátékok és gyurmázás közül lehetett választani.  Öt órától a Boszorka bábcsoport előadását tekinthették meg a legfiatalabbak, hat órától pedig az ifjúsági sátor Ki mit tud?-ján bizonyíthattak. Este nyolc órától a Face Today zenekar göröcsfalvi kultúrotthon udvarán tartott koncertjén lehetett bulizni. A bulizni vágyókat még a szombat esti vihar se tudta eltántorítani.
 

Vasárnap reggel hét órakor zenés ébresztőre kelhetett a rákosi lakosság. Tizenegy órakor az ünnepi szentmise keretében a felújított orgonát is megáldotta a helyi plébános, amelyet egy párperces orgonajáték is követett. A felújítási munkálatokat Pap Zoltán udvarhelyi orgonaépítő végezte, a régi elemek mintegy 90 százalékát ki kellett cserélni azok leromlott állapota miatt. Az avatási ünnepségek ezzel még korántsem értek véget, mivel egy órakor a helyi önkormányzat és a göröcsfalvi közbirtokosság által elkészíttetett és a göröcsfalvi kultúrotthon elé felállított székely kaput avatták fel fel, majd átadták a helyi nőszervezet pályázata révén vásárolt székely ruhákat is. Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Két órától a göröcsfalvi iskola udvarán, főzőversenyen bizonyíthatják tudásukat a jelentkező csapatok. Összesen 5 csapat jelentkezett: a csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat, a Bogátalji Mozgalom, a Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet és Boda Község képviselete. Három órától hagyományőrző csoportok előadásait tekinthették még a kultúrotthon udvarán a jelenlevők, fellépett a Szentlőrinc és Boda iskolák fúvószenekara, illetve a vacsárcsi Búzavirág és Cserevirág Néptánccsoport, majd a helyi Csalogány Néptánccsoport is színpadra lépett. Háromnegyed hatkor Császár Attila polgármester és Vizoli Miklós alpolgármester köszöntötte a község 18 éveseit. A 18 évesek köszöntése után színpadra lépett a Csíkmadarasi Népi Zenekar, majd a csíkszentgyörgyi Székely Góbék szórakoztatták a nagyérdeműt. Nyolc órától az Operettissimo zenélt, majd késő este a Kon-Takt zenekar biztosította a hangulatot a településen.

A szervező helyi önkormányzat mellett társszervező a Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva Egyesület, a Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet és a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat.

A falunapok fő támogatói a Hargita Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány, az Európa Polgárokért alap és más helyi vagy környékbeli vállalkozók voltak.
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow