logo
Főoldal -> Hírek -> Idősek napja és székely ruha átadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával

Idősek napja és székely ruha átadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával

Hétvégén Idősek napját szervezett Csíkrákos Község Önkormányzata. A rendezvény társszervezői voltak a Bogátalji Mozgalom, a Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat és a Cserei Mihály Általános Iskola.

Korán reggel gyűlt össze a szervező csapat, amely e helyi intézmények és egyesületek tagjaiból állt össze. Jó példája volt annak, hogy egy közösségen belül is, ha összefognak az intézmények, akkor lehet sikeres rendezvényeket szervezni. A szervező csapat a Göröcsfalvi kultúrotthonban közel 250 személy részére terített meg, mert az ünnepi szentmise végével ide várták azokat az időseket a községből, akik 70 évnél idősebbek. Összesen 189 idős személy kapott meghívást a Polgármesteri Hivatal részéről.

Miközben a szervezők a kultúrotthon udvarán készítették az ebédet az idősek elfoglalták helyeiket a kultúrotthonban, ahol egy előadássorozatot tekinthettek meg. A fellépők között volt a Csíkrákosi Csalogány Néptánccsoport, a Pacsirta dalegylet és a Cserei Mihály Általános Iskola diákjai szavalatokat és egy rövid jelenetet tanultak meg.  

A fő támogatók Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága és a Göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság volt.

Hargita Megye Tanácsának köszönhetően a Csalogány Néptánccsoport ruhatárát is sikerült bővíteni. A néptánccsoport tagjai összesen 5 új férfi és 5 új női székelyruhát vehetnek át.


Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Kivonat a Csíkrákos Község 2024. évi Kulturális és Ifjúsági Tevékenységek Támogatási Programjához" kapcsolódó pályázati felhívásról

Pályázók köre: Nonprofit jogi személyek - egyesületek, alapítványok vagy ifjúsági és kulturális tevékenységet végző szervezetek, amelyek Racu község területén működnek.
Támogatás célja:
- Fiatalok és diákok/óvodások számára szóló éves programok  támogatása.
- Tudományos, kulturális vagy oktatási tevékenységek szervezése.
- Saját hozzájárulások támogatása más finanszírozó szervekhez benyújtott projektekhez.
Program időtartama: 2024. szeptember - 2024. december.
Pályázatok benyújtásának helye és határideje: Csíkrákos község polgármesteri hivatala (cím: Csíkrákos község, 232-es szám, Hargita megye), 2024. augusztus 26., 09:00 óráig.
Értékelés időszaka: 2024. augusztus 27., 10:00 órától 2024. augusztus 28., 16:00 óráig.
Pályázati dokumentáció: A vissza nem térítendő finanszírozás igényléséhez szükséges dokumentáció (Pályázati útmutató és finanszírozási kérelem) beszerezhető Csíkrákos község polgármesteri hivatalában.
Kapcsolattartó: Máthé Melinda, telefon: 0266-379237, fax: 0266-379575.
További részletek:
2024. július 18. Tovább ►

Pihenőhely kánikula idejére

2024. július 08. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow