logo
Főoldal -> Hírek -> 100 éves a Cserei Mihály Általános Iskola épülete

100 éves a Cserei Mihály Általános Iskola épülete

Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Cserei Mihály Általános Iskola. A mai nap egy újabb munka megbeszélésre került sor, mely keretén belül az október 21.-én esedékes ünnepségek iskolamap programját beszéltük át. A centenáriumi megemlékezés több színvonalas programot fog magába foglalni. Erre az alkalomra egy kiadványt jelentetünk meg, amelyhez kérjük községünk lakóinak is a segítségét, hogy minél átláthatóbb és szebb kiadvány születhessen. Ha az Önök családja rendelkezik régi (több mint 50 éves) fényképpel, ellenőrzővel, diplomával vagy bármilyen más emlékkel, akkor juttassa el az iskola igazgatóságára vagy a polgármesteri hivatalba.





Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Óvakodjunk a veszélyes vegyszerektől a rovarok elleni harcban!


Napjainkban számtalan rovarölő és növényvédő szert vásárolhatunk, amelyekről keveset tudunk.  Fontos, hogy ne használjunk a házi állatokra vagy növényekre vásárolt vegyszereket a lakásban található rovarok irtására, és mindig csak szakember javaslatára vásároljunk vegyszereket. A tájékoztatóban leírtakat szigorúan tartsuk be. Az emberi egészség védelme érdekében legyünk körültekintőek a rovarirtószerek használatakor! Ezek az anyagok beltéri használatra nem alkalmasak, mivel a lakásokban, zárt terekben a hatóanyagok lebomlása sokkal lassabb, mint a szabadban.

Keressünk természetes alternatívákat és alkalmazzunk megelőző intézkedéseket: tartsuk tisztán az otthonunkat, ne hagyjunk ételmaradékot szabadon, javítsuk meg a csepegő csapokat. A maradék ételt zárható tárolókban tartsuk, a szemétládánkat és a konyhai komposztot naponta ürítsük ki.
Ezek az egyszerű lépések hatékonyan csökkenthetik a kártevők jelenlétét.
2024. augusztus 01. Tovább ►

Kivonat a Csíkrákos Község 2024. évi Kulturális és Ifjúsági Tevékenységek Támogatási Programjához" kapcsolódó pályázati felhívásról

Pályázók köre: Nonprofit jogi személyek - egyesületek, alapítványok vagy ifjúsági és kulturális tevékenységet végző szervezetek, amelyek Racu község területén működnek.
Támogatás célja:
- Fiatalok és diákok/óvodások számára szóló éves programok  támogatása.
- Tudományos, kulturális vagy oktatási tevékenységek szervezése.
- Saját hozzájárulások támogatása más finanszírozó szervekhez benyújtott projektekhez.
Program időtartama: 2024. szeptember - 2024. december.
Pályázatok benyújtásának helye és határideje: Csíkrákos község polgármesteri hivatala (cím: Csíkrákos község, 232-es szám, Hargita megye), 2024. augusztus 26., 09:00 óráig.
Értékelés időszaka: 2024. augusztus 27., 10:00 órától 2024. augusztus 28., 16:00 óráig.
Pályázati dokumentáció: A vissza nem térítendő finanszírozás igényléséhez szükséges dokumentáció (Pályázati útmutató és finanszírozási kérelem) beszerezhető Csíkrákos község polgármesteri hivatalában.
Kapcsolattartó: Máthé Melinda, telefon: 0266-379237, fax: 0266-379575.
További részletek:
2024. július 18. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow