logo
Főoldal -> Hírek

Hírek

Föld napi rendezvény Csíkrákoson
Előadás, udvarszépítés és szemétgyűjtés. Többek között ilyen programokat szervezett Csíkrákos Polgármesteri Hivatala a Cserei Mihály Általános Iskolával közösen a Föld napja kapcsán, amit a világ számos pontján – hazánkban is – évek óta április 22-én ünnepelnek. A világméretű mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természet- és a környezetvédelem fontosságára.

Mivel tanulóink tavaszi vakációjukat töltötték április 22-én, ezért 2017. május 5-én került sor a Föld napjának megünneplésére.

Megtisztítottuk falunk szennyel teli zöld területeit. Elgondolkodhatnának, hogy meggondolatlan tetteink milyen következményeket hagynak maguk után (elemek, gyógyszerek, alkoholos üvegek vannak a hulladékok között…).

Záróakordként a gyergyószentmiklósi Csibi Márti hegymászó képekben mutatta be személyes tapasztalatait a Dél- amerikai expedicióiról.

Mindannyian reméljük, hogy a jó hangulat mellett, a Föld napja alkalmából, kicsit beszélve a gyermekeknek Földünk megóvásának fontosságáról, sikerült egy picit a természetben feltöltődniük, és hozzájárulni a jó levegőn eltöltött idő alatt, hogy a későbbiekben környezettudatosabban éljenek, figyeljenek a Földünkre.

Csodálatos napot töltöttünk együtt!
Birta Kósa Tünde,
tanítónő
Cserei Mihály Általános Iskola


Húsvéti tojásfestés Csíkrákoson
Hagyományos húsvéti tojásfestés gyerekeknek és felnötteknek a Csíkrákosi kultúrotthonban az alábbi program szerint:
10.00 - 12.00 a I-IV osztályosok számára
12.00 - 15.00 az V-VII osztály, az ifjak és a felnöttek számára
Időpont: 2017 április 13, csütörtök
A gyerekek számára biztosítunk 2 db főtt tojást fejenként, de lehetőség teremtünk az otthonról hozott tojások írására és festésére is.

Mindenkit várunk szeretettel!

Szervezők:
-Csíkrákos Község Önkormányzata
-Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva
-18. Zöld Péter Cserkészcsapat
-Cserei Mihály Általános Iskola

Áldásos Húsvéti Ünnepeket!
Értesítés
Meghívó
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezés

Csíkrákos Község Önkormányzata és a Cserei Mihály Általános Iskola közös szervezésében került sor a az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.
A község központi parkjában álló, Szervátiusz Jenő által készített kopjafánál, Császár Attila polgármester ünnepi beszéde után a Cserei Mihály Általános Iskola diákjai szavaltak.
Az ünnepség a Zöld Péter emlékmű megkoszorúzásával és ünnepi szentmisével és a a Cserei Mihály Általános Iskola, a Csalogány Néptánccsoport és a Gerendely férfi kórús kulturális műsorával folytatódott.





 



A magyar kultúra napja
„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának”. (Kodály Zoltán)
A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az évfordulóval kapcsolatos események kiváló lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerjük múltunkat idéző szellemi és tárgyi értékeinket.
Idén Csíkrákoson a Cserei Mihály Általános Iskola és a Csíkrákosi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében került sor az esemény megünneplésére.
Az esemény fénypontját az Amabile Duo csodálatos hangversenye jelentette.
Betlehemi békeláng Csíkrákoson
Minden évben, a betlehemi Születés-templomából származó békelángot cserkészek viszik a világba. A lángot Bécsből községünkbe a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat képviselői hozták el.
A cserkészek a hazafele több településen is megálltak lángot osztani a templomokban. Csíkrákoson, a Kisboldogasszony templomban, vasárnap 11 órától vehető át és vihető haza a szimbolikus láng.



Évértékelő falugyűlés
Esemény dátuma: -1. november 30.
Meghívó
 2016 december 18-án, vasárnap, 12 órai kezdettel Csíkrákos Önkormányzata évértékelő falugyűlést tart a göröcsfalvi kultúrotthonban.


 Mindenkit szeretettel várunk!





 
 


Adventi ráhangolódási rendezvény sorozat
Tartalmas eseménysorozattal indult az adventi időszak községűnkben.
Pénteken a Cserei Mihály Általános Iskola százéves iskolaépületét ünnepeltük. Az ünnepség az elhunyt tanítók és tanárok sírjainál való koszorúzással kezdődött és szentmisével folytatódott. A résztvevők az előadások után megtekinthették a felújított iskolaépületet és annak múzeumát.  Az évforduló tiszteletére az iskola és a polgármesteri hivatal egy emlékkönyvet adott ki. A kiadvány letölthető változata
 
Szombaton a Csíkrákos Göröcsfalvi Nőszervezet, a Bogátalji Mozgalom, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat és Csíkrákos Község Önkormányzata szervezésében adventi koszorú készítés zajlott. A koszorú készítéshez szükséges alapanyagokat a Bogátalji Mozgalom által megnyert pályázatból, a Communitas Alapítvány biztosította.


Vasárnap
a csíkrákosi és göröcsfalvi egyházi kórus fellépésével kezdődött az adventi ünnepi műsor, majd Csapai Árpád egyetemi lelkész lelki gyakorlatán vehettek részt az érdeklődők. Az ünnepi műsort az Amabile Duo adventi hangversenye zárta.


Támogatók:
   
Köszönet a a Csíkrákos Göröcsfalvi Nőszervezet, a Bogátalji Mozgalom, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat lelkes tagjainak a szervezésben vállalt munkájukért!
Víz-csatorna hálózat bővítésére pályáztak a BOGÁT-ADI területén
A Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás, melynek Csíkrákos község is tagja, víz-csatorna hálózat bővítésre pályázott a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretében.  A leadott pályázat összértéke közel 17 millió lej ÁFA nélkül, azaz több, mint 3,7 millió euró. Csíkrákoson a szakaszoló aknák és tűzcsapok számának bővítésére fektettünk hangsúlyt. A továbbiakban várjuk a helyszíni ellenőrzést és a pályázat elbírálását.
Hargita Hegység zonális rendezési terve
Tisztelt lakosság!

Hargita Megye Tanácsa értesíti az érdekelteket, hogy a Hargita Hegység zonális rendezési terve esetében szükséges természetvédelmi hatásvizsgálat  és környezeti vizsgálat valamint a környezeti véleményezés kibocsájtása. A döntés alapjáúl szolgáló ügycsomó megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, hétfő - csütörtök 08:00- 16:30, péntek 08:00- 14:00 óra között. Az érintettek a megalapozott észrevételeiket e döntéssel kapcsolatosan a hírdetés megjelenítésétől számított 10 napon belül nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a Márton Áron utca 43. szám alatt. 

A teljes hírdetés megtekinthető itt román és magyar nyelven.


Régi új polgármester
Tisztelt lakosság, kedves barátaim!

Ezúton köszönöm, hogy szavazatukkal újabb 4 évre bíztak meg a község vezetésével. A lakosság közel 60 %-a járult az urnák elé és többség a munkánk folytatására szavazott. Függetlenül, hogy kit támogattak a polgármesteri tisztségre és a helyi tanácsosi helyekre, ezután is a község érdekeit szem előtt tartva próbálok legjobb tudásom és lehetőségeink szerint dolgozni a következő négy évben. Köszönöm a bizalmat.

Császár Attila
Polgármester


Folytatjuk a munkát Csíkrákos Községben!
Terveink a 2016- 2020-as időszakra!






Fontos tudnivalók a helyhatósági választásokról
A lakosság tudomására hozzuk, hogy június 5-én helyhatósági választásokra kerül sor Romániában. Csíkrákoson a helyi művelődési házban és Göröcsfalván pedig az óvodában lehet szavazni reggel 7 órától este 9 óráig. Fontos, hogy mindenkinél legyen érvényes személyigazolvány. A szavazókártyát nem fogadják el.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy éljenek szavazati jogukkal.






Folytatjuk a munkát Csíkrákos Községben!



Gyermeknapok Csíkrákoson és Göröcsfalván
Esemény dátuma: -1. november 30.
Sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat június 4-én, szombaton Göröcsfalván a kultúrotthon udvarán 10 órától. 

 


Új fogorvos Csíkrákos Községben
Burján Zsuzsa helyett András Ágota az új fogorvos Csíkrákos Községben. A fogászat továbbra is a Csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság épületében működik a következő program szerint:

Hétfő: 09:00- 15:00
Kedd: 14:00- 20:00
Szerda: 09:00:- 15:00
Csütörtök: 14:00- 20:00
Péntek: 09:00- 15:00

Tel: 0747591787




Falugyűlés
Tisztelt lakosság!

Lassan közeledünk a 4 éves megbízatásunk vége fele és elérkezett az idő a számvetésre. 2016. május 22.-én, vasárnap déli 12- órától a szentmisét követően a göröcsfalvi kultúrotthonban falugyűlésre kerül sor, mely keretén belül beszámolunk az elmúlt négy év sikereiről, megvalósításairól és kudarcairól is.


Kérjük, tiszteljenek meg jelenlétükkel.


Újabb felújított közterületekkel lett gazdagabb Csíkrákos Község
Az elmúlt időszakban két újabb felújított közterülettel lett gazdagabb Csíkrákos Község. A Polgármesteri Hivatal által finanszírozott munkálatok révén a frissen aszfaltozott DC 190-es községi út (Köves utca) bevezető szakaszain került kivitelezésre két kisebb park. Ugyanakkor egy régi problémát sikerült orvosolni a vasútállomásnál azáltal, hogy felújításra került közmunkával a két várófülke.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a fent említett megvalósításokra vigyázzanak, és rendeltetésszerűen használják.






100 éves a Cserei Mihály Általános Iskola épülete
Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Cserei Mihály Általános Iskola. A mai nap egy újabb munka megbeszélésre került sor, mely keretén belül az október 21.-én esedékes ünnepségek iskolamap programját beszéltük át. A centenáriumi megemlékezés több színvonalas programot fog magába foglalni. Erre az alkalomra egy kiadványt jelentetünk meg, amelyhez kérjük községünk lakóinak is a segítségét, hogy minél átláthatóbb és szebb kiadvány születhessen. Ha az Önök családja rendelkezik régi (több mint 50 éves) fényképpel, ellenőrzővel, diplomával vagy bármilyen más emlékkel, akkor juttassa el az iskola igazgatóságára vagy a polgármesteri hivatalba.





Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow