logo
Pagină principală -> Ştiri

Ştiri

REABILTAREA TRECERI LA NIVEL CU CALE FARATA

În perioada 04.010.2021 - 14.10.2021, circulaţia rutieră va fi suspendată pentru executarea lucrărilor de reabilitare la trecerea la nivel cu calea ferată in comuna Racu, strada Bogát. 

Va rugam, ca in acesta perioada sa folositi drumurile de ocolire existente!

Anunt Public
Palta online a sumelor datorate

Primăria Racu anunță cetățenii că s-a finalizat integrarea cu Sistemul Național de Plăți Electronice iar toate sumele datorate, amenzile, taxele şi impozitele, de la persoane fizice vor putea fi plătite şi online, prin intermediul platformei ghiseul.ro.

Măsura luată este benefică pentru toți cei care, nu vor să mai consume timp la ghişee, ci să rezolve toate acestea de acasă, pe internet, la orice oră doresc, cu câteva click-uri. Portalul “ghişeul.ro” este operat de către Centrul Naţional pentru Managementul Societăţii Informaţionale, toate informațiile fiind transmise criptat şi în deplină siguranță, iar platforma a fost dezvoltată de către Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO).

Concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de referent


Primăria comunei Racu organizează concurs, în baza HG 611/2008, la sediul din comuna Racu str. Sat Racu, nr.232, judeţul Harghita, în data de 25 ianuarie 2021, ora 10.00 proba scrisă şi în data de 27 ianuarie 2021, ora 10.00 interviul, pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: referent III, grad principal la Compartimentul asistenţă social, protecţia copilului, autoritate tutelară şi stare civilă

Condiţii de participare:
• candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 465 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

Condiţiile specifice:
• studii liceale, respective studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat• vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: 5 ani

Dosarele de înscriere se depun în termen de 20 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data de 11 ianuarie 2021, orele 16.00 la sediul Primăriei comunei Racu. 

Dosarul  de  înscriere  la  concurs  trebuie  să  conţină  în  mod  obligatoriu  documentele prevăzute la art. 49 lit.a)-j) din HG nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.
Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia stabilită se afişează la sediul Primăriei Racu.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul primăriei Racu şi la telefon 0266 379237
 
Persoana de contact Máthé Melinda- secretar general al comunei Racu, telefon: 0266 379237 fax 0266 379575,    e-mail: jegyzo@rakos.ro
Alegeri- Alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor 2020
Alageri locale 2020

În baza Ordinului Prefectului-judeţului Harghita nr.292/2020
Numărul Circumscripţiei Electorală Comunală Racu: 46
Sediu: Sediul Primăriei comunei Racu, Biroul Secretarului General
 
Debarasarea de primăvară
În comuna Racu se va organiza debarasarea de primăvară la data de 23 aprilie, joi.
Locuitorii comunei pot depune deşeurile menite să fie transportate în faţa porţilor până la ora 7 dimineaţa.
Vor fi transportate cu ocazia debarasării de primăvară: aparate electronice sau electrice, hârtie, mobilier, plastic, sticlă, saltea etc.
Nu vor fi transportate deşeuri provenire din construcţii şi demolări, deşeuri periculoase sau biodegradabile.
ANUNŢ
Primăria comunei Racu organizează concurs, în baza HG 611/2008, la sediul din comuna Racu str. Sat Racu, nr.232, judeţul Harghita, în data de 07 mai 2020, ora 10,00 proba scrisă şi în data de 11 mai 2020, ora 10,00 interviul, pentru ocuparea funcţiei publice vacante de: inspector I, grad principal la Compartimentul Agricol, aplicarea legilor fondului funciar, urbanism şi cadastru

Condiţii de participare:
• candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 465 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ;

Condiţiile specifice:
• studii universitare de licenţă absolvită cu diplomă de licenţă sau echivalentă, specalitatea administraţie publică
• vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: 5 ani

Dosarele de înscriere se depun în termen de 20 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data de 22 aprilie 2020 orele 16,00 la sediul Primăriei comunei Racu. 

Dosarul  de  înscriere  la  concurs  trebuie  să  conţină  în  mod  obligatoriu  documentele prevăzute la art. 49 lit.a)-j) din HG nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.
Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia stabilită se afişează la sediul primăriei Mihăileni.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul primăriei Racu şi la telefon 0266 379237
 
Persoana de contact Máthé Melinda-secretar, telefon: 0266 379237 fax 0266 379575,    e-mail jegyzo@rakos.ro


Mesaj DSP Harghita
Numerele de telefon utile pentru solicitarea informaţiilor legate de COVID-19:
0266-310.423, 0266-324.483, 0754-043.896, 0742-236.244, 0731-340.678
 
DRAGI HARGHITENI!
Vă rugăm să ne sprijiniţi în continuare în demersurile noastre de a întârzia cât mai eficient extinderea noului coronavirus (SARS-CoV-2) în judeţul nostru şi din acest motiv

RĂMÂNEŢI ACASĂ!!!
Chiar dacă nu este la fel de vizibil în media şi spaţiul on-line, ca înainte de criza COVID-19, DSP Harghita lucrează foarte intens şi în foc continuu, cu sprijinul tuturor instituţiilor din judeţ pentru stăvilirea fenomenului COVID-19 şi reducerea consecinţelor la nivelul judeţului nostru.

Vă rugăm să înţelegeţi importanţa şi regulile caracterristice stării de necesitate, care servesc interesul cetăţenilor şi vin în ajutorul activităţii de prevenţie din domeniul epidemiologiei.

Vă cerem să ne susţineţi cu toţii prin înţelegere, cooperare, răbdare şi contribuţie personală la informare corectă. Dacă nu răspundem imediat la apelurile telefonice se datorează aglomerării liniilor noastre telefonice de către apelurile paralele venite de la cetăţenii şi chiar instituţiile dornice să se informeze, să ne solicite sprijin şi să ne informeze.

Personalul specializat al DSP şi colegii epidemiologi cooptaţi din spitale împreună cu voluntarii, personalul medical din cabinetele medicale şcolare, detaşaţi la DSP pentru această perioadă se ocupă prin comunicare telefonică, electronică şi on-line - specifică acestei perioadei de izolare socială - de activitatea de:

înregistrare - informare – izolare a miilor de persoane venite din străinătate, carantinarea lor,
organizarea recoltării probelor dacă se impune, şi obţinerea rezultatelor din alte centre
raportări specifice către alte instituţii (Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Prefectura Harghita, Centrul Judeţean de Coordonare şi Comandă a Intervenţiei etc),
comunicare cu alte organizaţii şi instituţii care ne sprijină în demersurile noatre (Consiliul Judeţean, Primăriile din judeţ, STS, Spitale, Serviciul de ambulanţă, ONG-uri, societăţi comerciale,
dezminţirea unor ştiri false menite să creeze panică şi să ne blocheze activitatea,
si altele.
Încercăm tot mai mult să fluidizăm comunicarea, iar în demersurile noatre am primit sprijin consistent de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, nefiind iniţial dotaţi tehnic pentru un asemenea volum de apeluri paralele. Speram ca pe parcurs şi eforturile colegilor din DSP de a perfecţiona continuu organizarea şi de formarea unor rutine, va da roade.

Pentru a sublinia specificul regulilor de comunicare din această perioadă Vă prevenim că pe plan naţional există reguli unitare de comunicare, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să comunice primul în buletinul informativ zilnic de la ora 13 cazurile pozitive, pe plan naţional, doar apoi se pot da informaţii pe plan local, fără însă de a comunica detalii care să servească la identificarea persoanei afectate.

Din cauza supraaglomerării centrelor naţionale de testare şi timpului de aşteptare prelungit, am demarat pe plan local testarea COVID-19, printr-o colaborare dintre Laboratorul de diagnostic molecular existent la DSP Harghita şi cel nou-înfiinţat la Spitalul Judeţean de urgenţă Miercure-Ciuc începând cu 26. 03. 2020, astfel obţinem rezultate în decurs de 12 ore de la recoltare.

Statistica DSP HARGHITA actualizată la 31.03.2020 la ora 9.00 pentru judeţul Harghita:
Nr. persoane carantinate: în total până în prezent 162, în prezent 142
Nr. persoane izolate la domiciliu: până în prezent în total 3207, în prezent 1957
Nr. persoane testate până în prezent 64, toate au rezultat NEGATIV.

Mulţumim instituţiilor partenere şi locuitorilor judeţului care ne susţin în demersurile noastre de a ne îmbunătăţii activitatea şi a contribui la reducerea, cât ne stă în putere, a consecinţelor asupra cetăţenilor din judeţul Harghita a extinderii pe plan global a fenomenului COVID-19.

 

În numele colectivului DSP Harghita
CORONAVIRUS

În urma înmulţirii rapide a cazurilor de coronavirus în Italia, Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) monitorizeaza si evalueaza permanent impactul acestor focare asupra riscului general de extindere a COVID-19 în UE / SEE. De asemenea ECDC sprijină statele membre în eforturile lor de pregătire şi reacţie la COVID-19.

În această etapă este probabil, ca evoluţii similare celei din Italia să aibă loc şi în alte ţări din Europa, cu variaţii de la o ţară la alta. Pentru a aborda aceste scenarii, ECDC îşi actualizează constant evaluările de risc pentru Europa şi oferă îndrumări pentru ţările şi autorităţile Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European (UE / SEE) pentru a reacţiona la extindere.
În urma depistării recente a cazurilor de COVID-19 în Italia, ECDC a elaborat metodologii pentru spitale şi personaulul medical cu privire la modul de gestionare a cazurilor COVID-19: cum să se autoprotejeze atunci când îngrijesc pacienţii, precum şi referitor la respectarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie.
În data de 25 februarie 2020, ECDC a actualizat definiţia de caz în UE a COVID-19 subliniind criteriile cazurilor suspecte, la care ar trebui aplicată testarea.
Acestea includ pacienţii care se prezintă cu infecţie respiratorie acută (uşoară sau severă) şi care întrunesc cel puţin una dintre următoarele criterii:

-contact direct (apropiat) cu caz probabil sau confirmat cu infecţia COVID-19 
sau
-şedere temporară în zonele afectate de transmiterea comunitara
ambele în decurs de 14 zile premergătoare debutului simptomelor
ECDC a revizuit lista ţărilor şi a zonelor afectate de infecţie şi a inclus patru regiuni din nordul Italiei. https://www.ecdc.europa.eu/en/areas-presumed-community-transmission-2019-ncov
Pasi Penttinen, expert ECDC în boli infecţioase, subliniază modul în care călătorii pot preveni răspândirea infecţiei COVID-19:
Această evoluţie explozivă este o problemă globală şi o coordonare bună este vitală.
 
Recomandări pentru populaţie:
În timpul călătoriei sau şederii în zonele declarate fiind afectate - respectarea măsurilor stricte de igienă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun sau folosirea de dezinfectanţi pe bază de alcool.
La revenirea dintr-o astfel de zonă, monitorizaţi-vă starea de sănătate pentru o perioadă de 14 zile după întoarcere. Dacă aveţi simptome respiratorii, asemănătoare gripei, adresaţi-vă medicului de familie prin telefon şi prezentaţi istoricul călătoriei Dvs. Vă rugăm să evitaţi contactul cu alte persoane până când primiţi alte indicaţii din partea medicului.
ANUNT CONCURS PENTRU POSTURI CONTRACTUALE

Comuna Racu cu sediul în: localitatea Racu, nr. 232, judeţul Harghita organizează concurs pentru ocuparea a două posturi vacante de ŞEF SVSU din cadrul Compartimentului Administraţie gospodărească şi pregătirea populaţiei pentru apărare, mobilizare, rechiziţii, PSI şi apărare civilă.

Condiţii specifice de participare la concurs:
-nivelul studiilor: medii sau generale
-documente solicitate:
o   cerere de înscriere la concurs
o   copia act de identitate
o   copiile documentelor care atestă nivelul studiilor şi   specializările
o   cazier judiciar ori declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează
o   adeverinţă medicală
o   curriculum vitae

Dosarele se depun la secretarul comisiei de concurs, la adresa Comuna Racu, sat Racu nr.232
Date de contact secretar comisia de concurs: Máthé Melinda, Racu, sat Racu nr.232, Tel: 0266379237, Mail: jegyzo@racu.com

Poate participa la concurs orice persoană care îndeplineşte următoarele condiţii generale : 
a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exerciţiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Concursul se formează din probă scrisă şi interviu.

Data, ora şi locul de desfăşurare a concursului:
Proba scrisă: data 26 martie 2020, ora 10 , la sediul Primăriei Racu.
Proba interviu: data  27 martie 2020, ora 10, la sediul Primăriei Racu.

Bibliografia:
- Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ,
- Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
- Legea nr. 481/2004 , republicată, privind protecţia civilă;
- Ordinul nr. 1184/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de evacuare în situaţii de urgenţă;
- Ordinul nr.75/2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanţă privind constituirea , încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi a serviciilor private pentru situaţii de urgenţă      ;
- Ordinul nr.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.

Data limită până la care candidaţii vor depune actele pentru dosarul de concurs este  de 10 zile de la afisare,respectiv până la  18 martie 2020, ora 15 la sediul institutiei.
Rezultatele la fiecare probă se vor afişa în termen de 24 de ore.
Pot fi depuse contestaţii în cel mult 1 zi lucrătoare de la afişarea rezultatelor.
Soluţionarea contestaţiei se afişează imediat după soluţionare.
Rezultatele finale se afişează în termen de 24 de ore de la soluţionarea contestaţiilor.

Luare in evidenta militara

Cetateni romani, barbati, au obligatia ca, in termen de 6 luni de la data inplinirii varstei de 18 ani, sa se prezinte la centrul militar din Miercurea Ciuc, str. Cetatii nr 1,  pentru luarea in evidenta militara si pentru inmanarea adeverintei de recrutare.
Declarare date pentru inscrierea in registrul agricol


Potrivit ART. 11 din OG28/2008:
(1) Termenele la care persoanele fizice si juridice au obligatia sa declare datele pentru inscrierea in registrul agricol sunt urmatoarele:
a) intre 5 ianuarie si ultima zi lucratoare a lunii februarie, pentru datele anuale privind membrii gospodariei, terenul aflat in proprietate/folosinta, cladirile si mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica, masinile, utilajele si instalatiile pentru agricultura si silvicultura, efectivele de animale existente in gospodarie/unitatea cu personalitate juridica la inceputul fiecarui an, precum si modificarile intervenite in cursul anului precedent in efectivele de animale pe care le detin, ca urmare a vanzarii-cumpararii, a produsilor obtinuti, a mortii sau a sacrificarii animalelor ori a altor intrari-iesiri;
b) intre 1 si ultima zi lucratoare a lunii mai, pentru datele privind categoria de folosinta a terenului, suprafetele cultivate,numarul pomilor in anul agricol respectiv;
c) persoanele fizice si juridice au obligatia sa declare date, pentru a fi inscrise in registrul agricol, si in afara termenelor prevazute la lit. a) si b), in termen de 30 de zile de la aparitia oricarei modificari.
Anunt

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară FOREST intenţionează să constituie drept de superficie cu posibilitatea achiziţionării unui teren de minim 20 000 nm în zonă industrială pe teritoriul Municipiului Miercurea Ciuc pentru “Realizarea capacităţilor de producere energie electrică şi termică în cogenerare din biogaz în zona ADI FOREST.
Documentatia de atribuire

Stabilirea locurilor speciale pentru afişaj electoral
Începând cu data declanşării campaniei electorale a alegerilor pentru Parlamentul European, pe raza comunei Racu se stabilesc locurile  speciale pentru afişaj electoral după cum urmează: 

Pentru satul Racu:  panoul elctoral din statia de autobuze Racu, situat vizavi de intrarea principala in cladirea Primariei Racu

Pentru satul Gârciu: gardul Grădiniţei de Copii din Gârciu nr.36, situat în centrul satului  Gârciu.

Afişajul electoral în alte locuri decât cele stabilite, este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.
Organele de ordine publică sunt obligate să asigure integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasată în locuri autorizate.

Dispozitia nr.80 pentru modificarea art.1 alin (a), al Dispozitiei nr.74
Dispozitia nr. 74 privind stabilirea locurilor speciale pentru afisaj electoral
Delimitare sectii de votare in comuna Racu

Delimitarea si numerotarea sectiilor de votare in comuna Racu
Alegeri europarlamentare 2019

DELIMITARE SECTII DE VOTARE IN COMUNA RACU
Proiectul SIPOCA 35

Proiectul SIPOCA 35
Guvernare transparentă, deschisă şi participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătăţit
Prezentare si dezbatere publica P.U.G.

In data de 13.01.2019, a fost organizat  intalnirea in vederea prezentarii si dezbaterii publice in etapa elaborarii propunerilor pentru elaborari Planului Urbanistic General  al comunei Racu, judetul Harghita.
Intalnirea a avut loc la data de 13.01.2019, ora 16,00 la casa de cultura din comuna Racu.
Dezbaterea a fost anuntata prin afise la sediul primariei si la cele 15 panouri de anunt din comuna, pe pagian de facebook a primariei si pe pagina de web a comunei Racu.
La sedinta de informare si dezbatere publica a propunerilor de plan urbanistic general, participanti au fost informati de schimabrile efectuate in urma propunerilor si sugestiilor predate in perioada 01.10.2018-31.10.2018.
Dupa sedinta de informare au fost predate inca 23 sugestii si propuneri, care for fi examinate si sintetizate la elaborarea PUG al comunei Racu.
Proces verbal de prezentare si dezbatere publica
Invitatie la sedinta de dezbatere publica


Invitatie la sedinta de dezbatere publica privind propunerile din Planul Urbanistic General care va avea loc in data de 13.01.2019, ora 16.00 la casa de cultura din Comuna Racu, sat Racu.
Anunt dezbatere publica PUG

Consultare asupra propunerilor preliminare al Planului Urbanistic General
Initiator: Comuna Racu, prin Consiliul Local al comunei Racu si Judetul Harghita prin Consiliul Judetean Harghita
Elaborator: S.C. Larix Studio S.R.L., Gheorgheni

PUBLICUL ESTE INVITAT SA TRANSMITA OBRERVATII asupra documentelor expuse la sediul Primariei Comunei Racu.
Adresa: Racu nr. 232.
Perioada: 26.11.2018-13.01.2019, intre orele 8.00-15.00

Publicul este invitat sa participe la sedinta de dezbatere publica privind propunerile din Planul Urbanistic General in data de 13.01.2019, ora 16.00 la casa de cultura din Comuna Racu, sat Racu.
Calendar de evenimente
Ştiri

Program de lucru BEC nr. 46, Racu

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE   COMUNALĂ NR.46 RACU,
JUDEŢUL HARGHITA

PROGRAM ZILNIC: 9:00 - 17:00 *
PREŞEDINTE: MÁTHÉ MELINDA
TEL. 0751142703, 0790 238 239

E-MAIL : hr.racu@bec.ro

*ÎN ZILELE ÎN CARE SE ÎMPLINESC TERMENE PRIVIND ACTIVITĂŢI CARE ŢIN DE COMPETENŢA BEC RACU (conform Calendarului), PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL SE ÎNCHEIE LA ORA 24,00

16 aprilie 2024 Mai departe ►

Anunţ privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante


PRIMĂRIA COMUNEI RACU, RACU, HARGHITA
Anunţă organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante în baza art. VII din OUG nr. 115/2023 – alin.(2) lit.a) şi art. VII alin. (7)/XI/XII din OUG 121/2023 pentru modificarea şi completarea Codului administrativ
 Funcţia publică scoasă la concurs:
- Inspector, clasa I, grad debutant, COMPARTIMENT CONTABILITATE, BUGET- FINANTE, TAXE- IMPOZITE SI RELATII CU PUBLICUL  
Data, ora şi locul desfăşurării probei scrise
25.04.2024 10:00, PRIMARIA COMUNEI RACU
Perioada de depunere a dosarelor 25.03.2024 - 15.04.2024
Perioada selecţie dosare concurs: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor.
Perioada depunere contestaţie la selecţie: în termen de cel mult 24 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor.
Perioada soluţionare contestaţii la selecţie: în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Condiţii pentru ocuparea postului pentru Inspector - 230429 - Clasa I, Grad debutant, COMPARTIMENT CONTABILITATE, BUGET-FINANTE, TAXE-IMPOZITE SI RELATII CU PUBLICUL
25 martie 2024 Mai departe ►
Numele:
Adresă email:

 
arrow