Az oldal nem létezik!

Modul: |content| - id : - cat : - sub : - perpage : - page :
Browser: CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
Address: 50.17.84.245
GET: /content/view/28/37/
.
Eseménynaptár
Hírek

Csapatépítőt tartott a Bogátalji Mozgalom

Idén novemberbe már 7-ik alkalommal került megszervezésre a csapatépítő. Azért van szükség erre a csapatépítőre, mert folyamatosan cserélődnek a tagjaink és így könnyebben megismerik egymást, a játékok arra késztetik őket, hogy összedolgozzanak.

Véleményünk szerint az ilyen fajta csapatépítők a leghatékonyabbak arra, hogy megtanulják a fiatalok azt, hogy hogyan kell szerepet vállalni egy közéleti tevékenységben. A program végezetével a fiatalok vállalkozó szelleme és kreativitása nagymértékben nő a közéleti tevékenységek terén.

Ebben az évben az egyesület tagjai különböző politikai, közéleti és rendezvényszervezési témában tartottak előadást. A bemutatók központjában Románia bel- és külpolitikai helyzetéről is szó volt.

Azok a fontosabb témák, amelyeket bemutattak az egyesület tagjai:

-          Migráció és menekültek az Európai Unióban

-          Fiatalok és migráció az EU-ban

-          Önkéntesség és az román önkéntességi törvényről

-          Önkéntesség és karrier vidéken

Ennek a tábornak köszönhetően sokkal hatékonyabb csapatot tudunk építeni, amely képes lesz sokkal jobban megoldani a különböző problémákat az egyesület életében.

A Csapatépítő fő támogatója a Communitas Alapítvány és Csíkrákos Község Önkormányzata volt. 

                                        
2015. november 17. Tovább ►

Idősek napja és székely ruha átadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával

Hétvégén Idősek napját szervezett Csíkrákos Község Önkormányzata. A rendezvény társszervezői voltak a Bogátalji Mozgalom, a Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat és a Cserei Mihály Általános Iskola.

Korán reggel gyűlt össze a szervező csapat, amely e helyi intézmények és egyesületek tagjaiból állt össze. Jó példája volt annak, hogy egy közösségen belül is, ha összefognak az intézmények, akkor lehet sikeres rendezvényeket szervezni. A szervező csapat a Göröcsfalvi kultúrotthonban közel 250 személy részére terített meg, mert az ünnepi szentmise végével ide várták azokat az időseket a községből, akik 70 évnél idősebbek. Összesen 189 idős személy kapott meghívást a Polgármesteri Hivatal részéről.

Miközben a szervezők a kultúrotthon udvarán készítették az ebédet az idősek elfoglalták helyeiket a kultúrotthonban, ahol egy előadássorozatot tekinthettek meg. A fellépők között volt a Csíkrákosi Csalogány Néptánccsoport, a Pacsirta dalegylet és a Cserei Mihály Általános Iskola diákjai szavalatokat és egy rövid jelenetet tanultak meg.  

A fő támogatók Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága és a Göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság volt.

Hargita Megye Tanácsának köszönhetően a Csalogány Néptánccsoport ruhatárát is sikerült bővíteni. A néptánccsoport tagjai összesen 5 új férfi és 5 új női székelyruhát vehetnek át.


2015. november 10. Tovább ►