Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Csíkrákosi küldöttség a lepsényi Testvér Települési Találkozón

Szeptember 13-17 között a magyarországi Lepsény községben került megszervezésre a Testvér Települési Találkozó. A rendezvényre Kászon, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Oromhegyes és Wenden mellett Csíkrákos képviselői és civil szervezetei is meghívást kaptak. Az ötnapos rendezvényen részt vettek a Gerendely férfikórus, a Csalogány néptánccsoport, a polgármesteri hivatal, a Bogátalji Mozgalom valamint a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat képviselői.
A találkozó kiváLó lehetőséget biztosított a különböző térségekből érkezett településeinek kulturális sokszínűségének bemutatására, közös problémák feltérképezésére és megvitatására. Ugyancsak a rendezvény keretén belül került sor az Ifjúsági Szövetség megalapítására mely alapköve a további kulturális, oktatási és gazdasági együttműködésnek.
Köszönet illeti a Lepsényi Önkormányzat munkatársait vendégszeretetükért a pontos és áldozatos munkájukért!
A program az EACEA támogatásával, Európa a Polgárokért program keretében valósulhatott meg.Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Álláshirdetés

Csíkrákos Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát szervez a hivatal mezőgazdaság és urbanisztikai osztályon az alábbi köztisztviselői üres állás betöltésére:

1 szakfelügyelő I. osztály –  második szakmai fokozat -

Részvételi feltételek: felsőfokú  végzettség záró vizsgával, 5 év szakmai tapasztalat, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1999/188-as újraközölt törvény 54-es cikkely előírásai, valamint a 2008/611-es sz. kormányhatározat 49-es cikkely előírásai.

Versenyvizsga ídőpontja: 2018.február 19, 10 óra – írásbeli; 2018.február 23, 10 óra – szóbeli.
Helyszín: Csíkrákos 232 szám, polgármesteri hivatal.

A beiratkozási dossziét Csíkrákos polgármesteri hivatal székhelyén lehet letenni a hirdetés megjelenésétől számitott-a Hivatalos Közlöny III.részében – 20 napon belül (2018. Február 7 -ig).

Könyvészeti anyagot, beiratkozási formanyomtatványt, valamint bővebb felvilágiosítást Csíkrákos polgármesteri hivatalánál kaphatnak az érdeklődők.

Hivatali telefonszám: 0266379237.
2018. január 18. Tovább ►

A kémények karbantartásáról

A csíkrákosi önkéntes tűzoltóság arra figyelmezteti a lakosságot, hogy fordítson különös figyelemet a kémények tisztítására, karbantartására, ugyanis az elhanyagolt kémény koromtűzhöz, valamint szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet. A hideg idő miatti intenzív fatüzelés következtében a korom gyorsabban lerakódik a kémény falán, leszűkítve a kürtőt. A leszűkült kürtőben a hőmérséklet megnövekszik, míg a kéményben lehűlő vízgőz és égéstermékek lecsapódása kátrányos réteget alakít ki, amely képes meggyulladni.
2018. január 16. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím: