Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Csíkrákosi küldöttség a lepsényi Testvér Települési Találkozón

Szeptember 13-17 között a magyarországi Lepsény községben került megszervezésre a Testvér Települési Találkozó. A rendezvényre Kászon, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Oromhegyes és Wenden mellett Csíkrákos képviselői és civil szervezetei is meghívást kaptak. Az ötnapos rendezvényen részt vettek a Gerendely férfikórus, a Csalogány néptánccsoport, a polgármesteri hivatal, a Bogátalji Mozgalom valamint a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat képviselői.
A találkozó kiváLó lehetőséget biztosított a különböző térségekből érkezett településeinek kulturális sokszínűségének bemutatására, közös problémák feltérképezésére és megvitatására. Ugyancsak a rendezvény keretén belül került sor az Ifjúsági Szövetség megalapítására mely alapköve a további kulturális, oktatási és gazdasági együttműködésnek.
Köszönet illeti a Lepsényi Önkormányzat munkatársait vendégszeretetükért a pontos és áldozatos munkájukért!
A program az EACEA támogatásával, Európa a Polgárokért program keretében valósulhatott meg.Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Több ezer lejes bírság jár az engedély nélküli tarlóégetésért


Szigorúan tilos hatósági engedély nélkül a tarló vagy a száraz vegetáció meggyújtása. A tiltás megszegése magánszemélyek esetében 3000–6000 lej, míg jogi személyek esetében 25–50 ezer lejes bírságot von maga után.
A teljes cikk itt
2018. október 19. Tovább ►

Turisztikai kiadványSikeresen pályázott a Bogátalji Mozgalom egyesület a Hargita Megye Tanácsa által, meghirdetett pályázati kiírásán. A nyert összegből egy 12 oldalas, kétnyelvű turisztikai kiadvány valósult meg, melyet 2018. október 12-én, 12 órától a csíkrákosi kultúrotthonban mutattak be. A rendezvényen jelen volt Császár Attila polgármester is, méltatta az egyesület közösségért folytatott munkáját.

2018. október 18. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím: