Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Csíkrákosi küldöttség a lepsényi Testvér Települési Találkozón

Szeptember 13-17 között a magyarországi Lepsény községben került megszervezésre a Testvér Települési Találkozó. A rendezvényre Kászon, Lepsény, Mezőszentgyörgy, Oromhegyes és Wenden mellett Csíkrákos képviselői és civil szervezetei is meghívást kaptak. Az ötnapos rendezvényen részt vettek a Gerendely férfikórus, a Csalogány néptánccsoport, a polgármesteri hivatal, a Bogátalji Mozgalom valamint a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat képviselői.
A találkozó kiváLó lehetőséget biztosított a különböző térségekből érkezett településeinek kulturális sokszínűségének bemutatására, közös problémák feltérképezésére és megvitatására. Ugyancsak a rendezvény keretén belül került sor az Ifjúsági Szövetség megalapítására mely alapköve a további kulturális, oktatási és gazdasági együttműködésnek.
Köszönet illeti a Lepsényi Önkormányzat munkatársait vendégszeretetükért a pontos és áldozatos munkájukért!
A program az EACEA támogatásával, Európa a Polgárokért program keretében valósulhatott meg.Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Tematikus tábor ifjaknak- Pogányvár

Táborfelhívás!
2018 június 23-24 között, a Csíkrákosi Bogátalji Mozgalom ifjúsági szervezet, kiétnapos fjusági tábort szervez a Pogányvár környékén. A táborba azon ifjak jelentkezését várjuk akik szívügyüknek tartják a Pogányvár szellemi és környezeti értékét, szeretik a természet közelségét, szeretik a csapatmunkát és a kihívásokat.

Jelentkezni a 0742036863-as telefon számon lehet.
A rendezvény támogatója a HARGITA MEGYE TANÁCSA és a COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY.


2018. június 18. Tovább ►

Gyermeknap Csíkrákos községben


A gyermeknap programja:
10.00- Világszép Nádszál- bábelőadás a gyergyószentmiklósi Halvirág bábszínház előadásában
11.00- kézműves foglalkozások, bábkészítés
12.00- A fotózás kezdetei- embernagyságú Camera Obscura* (sötétkamra) a kultúrotthon udvarán.
Állandó program: óriáscsúszda, Zsombi bohóc, arcfestés.

* A tavaly néhányan már kipróbáltuk, 12.00-tól ismét vár Szabó Károly fotóművész és megtanít lyukkamerát készíteni, majd ki is állítjuk az azzal készített fényképedet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezők:
Csíkrákos Község Önkormányzata, Bogátalji Mozgalom Csíkrákos és Göröcsfalva, 18. Zöld Péter cserkészcsapat, Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet, Cserei Mihály Általános Iskola.

Támogató:
Hargita Megye Tanácsa
2018. május 31. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím: