logo
Főoldal -> A település -> XIII: KIsboldogasszony falunapok Csíkrákos -> Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltsége

Gazdagodott az óvoda és napközi felszereltségeAz elmúlt időszakban módszertani segédeszközökkel, didaktikai anyagokkal, játékokkal valamint a működéséhez szükséges eszközökkelbővült a csíkrákosi Gyöngyvirág Óvoda és Napközi felszereltsége. Mindezek a körülményeink szebbé, barátságosabbá tételére szolgálnak, segítik a nevelő tevékenységünket, elengedhetetlenek a minőség és a higiénia szempontjából. Támogatóink fontosnak tartják, hogy a kicsik gyermekbarát környezetben, jó nevelésben részesüljenek, így kérésünknek eleget téve különböző elektronikai eszközökkel támogatták az óvodát.

A csíkrákosi Pogányvár Közbirtokosság egy vasalóval, CD lejátszóval, két darab laptophoz csatlakoztatható hangfallal valamint egy hordozható hangfallal támogatott, összesen 600 lej értékben. Ezek az eszközök nagy segítségünkre lesznek a hagyományos műsoraink és a mindennapi tevékenységeink megszervezésében. A göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság a napközi működéséhez szükséges Beko mosógépet vásárolt (1500 lej értékben), amely mentesíti a szülőket az ágyneműmosástól, és hozzájárul a higiénikusabb környezethez.

A csíkrákosi Polgármesteri Hivatal 2000 lejes hozzájárulásából további tíz rend ágyneműt vásároltunk, így minden napközis gyerek  szép ágyneműkben alhat a délutáni pihenő alatt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a két helyi közbirtokosságnak, valamint a Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogatásukkal hozzájárulnak oktató-nevelő tevékenységünk jobbá tételéhez.

A Kárpátmedencei Óvodafejlesztő Program keretén belül a magyar állam minden magyar óvodát személyreszabottan támogat. A Gyöngyvirág Óvoda módszertani könyvcsomagot, fejlesztő játékokból valamint gyermekeknek szóló könyvekből álló „Magyar Sarkot” kapott. Ezen kívül óvodai bútorzatot, székeket, asztalokat, szekrényeket, polcokat igényelhettünk, valamint konyha- és tornaeszközöket, laptopot vehettünk át. A támogatás összértéke 15499 RON. Ezenkívül hamarosan egy újabb játszóteret szerelnek fel az óvoda udvarára.

A hétköznapok is tartogatnak néha meglepetést. Egy átlagos óvodai napon például Miklós Bandi bácsi hozott három nagy kosár saját termésű almát. Nagy meglepetés, nagy öröm a gyermekeknek!

Isten fizesse minden jószándékú ember és szervezet adományát!

Kovács Tünde óvónő
 
Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Sok munka vár kivitelezésre idén is


Tavasszal két nagy, utakra vonatkozó beruházás kivitelezése kezdődik, rendezik a göröcsfalvi kultúrotthon és kántori lak környékét, és remélhetőleg megkezdődik a gázvezetékek lefektetése is– csupán néhány azon tervek közül amelyről Császár Attila polgármesterrel készült interjúban számolt szomolt be lapunknak.
2019. március 20. Tovább ►

Benyújthatók az agrártámogatási kérésekMárcius 4-től benyújthatók az egységes agrártámogatási kérelmek. Az előző évekhez hasonlóan idén is a polgármesteri hivatal mezőgazdasági osztályának munkatársai a gazdák rendelkezésére állnak munkanapokon 10-15 óra között.  A kérések benyújtásának határideje május 15.

A  gazdák a bankszámlájukról szóló - illetve az állatorvos által kiadott igazolásokat kell magukkal vigyék a kérések kitöltéséhez. Azok, akik más község közigazgatási területén is rendelkeznek birtokokkal, vagy művelés alatt álló területtel, az illető községek polgármesteri hivatalaitól is magukkal kell hozniuk az ott kiállított igazolást.

Mivel az előző évekhez képest nincsenek jelentős változások az ügyintézés menetében, ezért a kérések benyújtásának határidejét várhatóan nem hosszabbítják meg – tájékoztatott Haschi András az APIA Hargita megyei kirendeltségének igazgatója. (D. D.)
2019. március 20. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow