logo
Főoldal -> A település -> XXVII. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó -> Idősek napja és székely ruha átadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával

Idősek napja és székely ruha átadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával

Hétvégén Idősek napját szervezett Csíkrákos Község Önkormányzata. A rendezvény társszervezői voltak a Bogátalji Mozgalom, a Csíkrákos- Göröcsfalvi Nőszervezet, a 18. Zöld Péter Cserkészcsapat és a Cserei Mihály Általános Iskola.

Korán reggel gyűlt össze a szervező csapat, amely e helyi intézmények és egyesületek tagjaiból állt össze. Jó példája volt annak, hogy egy közösségen belül is, ha összefognak az intézmények, akkor lehet sikeres rendezvényeket szervezni. A szervező csapat a Göröcsfalvi kultúrotthonban közel 250 személy részére terített meg, mert az ünnepi szentmise végével ide várták azokat az időseket a községből, akik 70 évnél idősebbek. Összesen 189 idős személy kapott meghívást a Polgármesteri Hivatal részéről.

Miközben a szervezők a kultúrotthon udvarán készítették az ebédet az idősek elfoglalták helyeiket a kultúrotthonban, ahol egy előadássorozatot tekinthettek meg. A fellépők között volt a Csíkrákosi Csalogány Néptánccsoport, a Pacsirta dalegylet és a Cserei Mihály Általános Iskola diákjai szavalatokat és egy rövid jelenetet tanultak meg.  

A fő támogatók Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága és a Göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság volt.

Hargita Megye Tanácsának köszönhetően a Csalogány Néptánccsoport ruhatárát is sikerült bővíteni. A néptánccsoport tagjai összesen 5 új férfi és 5 új női székelyruhát vehetnek át.


Vissza
Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow