logo
Főoldal -> Hírek

Hírek

Értesítés
Tisztelt lakosság!

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT, HOGY MÁJUS 10-ÉN, KEDDEN A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN NEM LESZ         ÜGYFÉLFOGADÁS.


Felhívás- Áramszünet
Tisztelt lakosság!

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT, HOGY MÁJUS 10-ÉN, KEDDEN 9 ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT CSÍKRÁKOSON AZ EGÉSZ TELEPÜLÉSEN ÉS MÁJUS 12-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN 9 ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT  GÖRÖCSFALVÁN SZÜNETEL AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÁS A 39 – 68 ÉS 121 – 142 – ES HÁZSZÁMOK KÖZÖTT.


Fénybe öltözött a Bogáti Kápolna
Régi álma vált valóra a csíkrákosi embereknek azzal, hogy a kápolnát kivilágítottuk, hiszen egy olyan szimbolikus épülete a községnek, mely minden idelátogatót magával ragad.

A polgármesteri hivatal által finanszírozott munkálatok keretén belül  több mint 3oo méter földalatti vezeték lefektetéssere került sor és modern, energiatakarékos világító testek lettek kihelyezve. 

A 2015. novemberében elkezdődött munkálatok alatt felújításra kerültek a kápolnát körülvevő kőkeresztek és turisztikai táblák, valamint egy új festést kapott a kápolna tornya és eresze. A munkálatok hozzávetőleg 1o.ooo lejbe kerültek.

Köszönet illeti a Vándor Székely panziót, akik a villanyt ingyen biztosítják, ifj. Máthé Istvánt, aki a villanyszerelési munkálatokat ingyen végezte és Vizoli Zsombort a Bogátalji Mozgalom elnökét, aki végig segített a munkálatok alatt.




Az album megtekinthető itt.


Tavaszi lomtalanítási nap Április 28-án
Április 28-án tavaszi lomtalanítási napot szervez Csíkrákos Község Polgármesteri Hivatala és az ECO- Csík Kft. Csíkrákos Községben. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csütörtökön a háztartási hulladékokkal együtt ki lehet pakolni minden más hullladékot is: bútordarabokat, elektronikai cikkeket, papírt, műanyagot, üveget,stb.

Ipari tevékenységből származó vagy vegyi hulladékot szigorúan tilos kirakni!




Áprilisi szemétadó
Tisztelt lakosság!

A 2016-os szemétadónak az áprilisi hónapját is meg lehet fizetni a Polgármesteri Hivatalnál.





Szelektív hulladékgyűjtés a községben.
Tisztelt lakosság!

Az Eco- Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Vállalat Csíkrákos Község Önkormányzatával közösen szelektív hulladékgyűjtő tevékenységet kezdeményez.
Az újrahasznosítható hulladékok hatékonyabb gyűjtese érdekében, felkérjük a családi házak tulajdonosait, hogy majd a kiosztásra kerülő műanyag zsákokba szelektív hulladékokat gyűjtsenek. Minden háztartás egy tekercs műanyag zsákot kap, amely 12 darab zsákot tartalmaz. A helytakarékosság érdekében kérjük a kartonokat és a PET palackokat tapossák össze. A teli zsákokat havonta egyszer, a hónap utolsó hulladékszállítási napján kell kitenni a háztartási hulladék mellé.

Felhívjuk ugyanakkor a lakosság figyelmét, hogy minden olyan hulladékot, ami nem számít háztartási hulladéknak (elektrónikai hulladék, lomtalanításból származó hulladékok), behozhatnak a
Polgármesteri Hivatal udvarára és az önkormányzat elszállítatja azt.

Tavaszi lomtalanítási nap Április 28-án
Április 28-án tavaszi lomtalanítási napot szervez az ECO- Csík Kft. Csíkrákos Községben. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy jövő csütörtökön a háztartási hulladékokkal együtt ki lehet pakolni minden más hullladékot is: bútordarabokat, elektronikai cikkeket, papírt, műanyagot, üveget.
Ipari tevékenységből származó vagy vegyi hulladékot szigorúan tilos kirakni!




Értesítés- Hárvíz
Tisztelt lakosság!

A Harvíz Rt tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy csütörtökön, április 14-én 21:00-06:00 óra között a szépvízi vízműnél való felújítási munkálatok miatt (betáplálás átkötése) szünetel a vízszolgáltatás Csíkrákos és Göröcsfalva falvakban is.
A vízellátás újraindításakor a víz zavarossága átmenetileg megemelkedhet.
Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy hibabejelentést, reklamációt a nap 24 órájában a 0758-770040-es számon fogadunk.

Köszönjük a megértésüket!


Takarítás az Olt folyó mentén.
Sok szeretettel várunk mindenkit, aki segítene az Olt mentén a takarításban.




Értesítés
Tisztelt lakosság!

A Harvíz Rt tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy csütörtökön, március 31.-én 20:00-06:00 óra között a szépvízi vízműnél való felújítási munkálatok miatt (betáplálás átkötése) szünetelni fog a vízszolgáltatás Csíkrákoson és Göröcsfalván is.
A vízellátás újraindításakor a víz zavarossága átmenetileg megemelkedhet.

Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy hibabejelentést, reklamációt a nap 24 órájában a 0758-770040-es számon fogadunk.

Köszönjük a megértésüket!

Felhívás
Tisztelt lakosság!

Holnap, március 15-én nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban az ünnepi eseményekre való tekintettel. Sok szeretettel várunk mindenkit az 1848-49-es Szabadságharc emlékére szervezett ünnepségeken.


Ünnepeljünk együtt március 15-én.

Csíkrákos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre 2016. március 15-én, kedden 10 órai kezdettel a központi parkba.




Értesítés
Tisztelt lakosság!

 Ezennel értesítjük Önöket, hogy március 11-én pénteken reggel 8 órára a régi szemeteskukákat szíveskedjenek a kapu elé kitenni. Mivel aláírás alapján voltak a régi szemeteskukák átadva, aki nem szolgáltatja vissza, annak az értéke le lesz számlázva, ami 60 lej /kuka.


Falugyűlés
Csíkrákos Község Polgármesteri Hivatala 2016. február 21-én vasárnap 12 órától falugyűlést tart a göröcsfalvi kultúrotthonban.

Fontos témák kerülnek átbeszélésre, mint például a szemétszállítás, a 2016-os költségvetés, birtoklevelek és más fontos dolgok, amelyek közösségünket érintik. 

Mindenkit szeretettel várunk.


A göröcsfalvi iskola felújítása
A 2013-ban elkezdett munkálatok folytatása ként elindult a göröcsfalvi iskola munkálatainak a 2. szakasza. Csíkrákos Község Önkormányzata, a Göröcsfalvi „Kokojzavész” Közbirtokosság és Hargita Megye Tanácsának közreműködésével megvalósuló beruházás értéke megközelíti a 300.000 lej-t. A munkálatok magukba foglalják az épület teljes külső és belső felújítását, fűtésrendszer kialakítását és a nyílászárók cseréjét is. Ennek következtében az iskolában működő 2 osztály a második iskolai félévtől (február 15-től) más helyszínen folytatja a tanulást. Kérjük az érintett tanárok, szülők és diákok megértését.


Ezúton fejezzük ki köszönetünket Hargita Megye Tanácsának, valamint a Göröcsfalvi „Kokojzavész” Közbirtokosságnak a nyújtott támogatásért.

Ezzel a munkálattal községünkben befejeződik minden oktatási intézménynek a felújítása és remélhetőleg a következő tanévtől új formában segíthetjük a diákok tanulását.
Tájékoztató a 112-es hívószámról
A Hargita Megyei "Oltul" Katasztrófavédelemi Felügyelőség tájékoztatója alapján bármilyen sűrgösségi esetben hívható a 112-es segélyhívó szám. A következő dokumentumban felsorolt esetekben ajánlott hívni a 112-es számot. 


Felmérés táncház szervezéséről Csíkrákos Községben
Tisztelt lakosok!

A következő kérdőívvel azt szeretnénk felmérni, hogy lenne igény táncháznak a szervezésére Csíkrákos Községben. Arra kérek mindenkit, hogy szánjon 1 percet erre a kérdőívre és január 29. (péntek) 12:00-ig töltse ki.

A kérdőív elérhető a következő linken:
https://docs.google.com/forms/d/1vvxmaa784EXwXqkFqeUY9XdIbHwrqvUWh8PkR5QpqVM/viewform?usp=send_form 


Értesítés
Azon férfiak (fiatalok), akik 1989 után születtek és 2007-től betöltötték a 18. életévüket, kötelesek jelentkezni a Hargita Megyei Katonai Központban (Centru Militar Judeţean Harghita), hogy nyilvántartásba vegyék. A meg nem jelenés 100 lejtől 300 lejig terjedő pénzbírságot vonhat maga után.
A Katonaközpont címe: Centrul Militar Judeţean Harghita, str. P-ţa Cetăţii nr.1, Miercurea Ciuc.  




A szemétszállítás programja 2016-ban
Ügyfélfogadás az ünnepek alatt
Tisztelt lakosok!

A Polgármesteri Hivatalban 2015. december 23-án és 30-án 12:00-ig van ügyfélfogadás.

December 24-én, 25-én, 31-én és január 1-én a hivatalban nincs ügyfélfogadás.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánunk.


Eseménynaptár
Hírek

Csíkrákos választási körzet választási irodájának programja

2024. április 16. Tovább ►

Felcsíki Egyházi Kórustalálkozó

2024. április 04. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow