logo
Pagină principală -> Ştiri

Ştiri

Invitatie formulare observatii, sugestii sau propuneri

Initiator: Comuna Racu, prin Consiliul Local al comunei Racu si Judetul Harghita prin Consiliul Judetean Harghita
PUBLICUL ESTE INVITAT SA TRANSMITA OBRERVATII, SUGESTII SAU PROPUNERI,  cu privire la elaborarea Planului Urbanistic General.
Documentele se pot depune la sediul primariei comunei Racu,  adresa: Racu nr. 232.,  in perioada: 01.10.2018-31.10.2018, intre orele 8.00-15.00
 
Toate propunerile obtinute si nevoile identificate vor fi examinate si sintetizate si vor fi prezentate ca anexa la documentatia necesara atribuirii serviciilor de elaborare a PUG.


Anunt concurs, bibliografie si atributii
Anunt concurs, bibliografie si atributii
Primăria Racu organizează concurs în baza Hotărârii de Guvern nr.611/2008 cu modificările şi completările ulterioare, la sediul primăriei, din comuna Racu, sat Racu nr.232, în data de 17 septembrie 2018, ora 10 proba scrisă şi interviu în termen de 5 zile de la data susţinerii probei scrisere, pentru ocuparea funcţiei publice vacante de referent Clasa III, grad asistent, în cadrul biroului agricultură, fond funciar, urbanism şi cadastru imobiliar.

Condiţii de participare:
- Vechime în specialitatea studiilor absolvite: 6 luni,
- Studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat.
Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Primăriei Racu până pe data de 5 septembrie 2018.
Condiţiile de participare la concurs, bibliografia şi atribuţiile prevăzute în fişa postului se afişează la sediul Primăriei Racu şi se publică pe site-ul: www.rakos.ro.
Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediul Primăriei Racu şi la numărul de telefon 0266379237.
Anunt, bibliografie si atributii.
INFORMARE privind Pesta Porcina Africana (PPA)
Având în vedere evoluţia agresivă a pestei porcine africane în România, în condiţiile în care gradul de contagiozitate este extrem de ridicat pentru efectivele de suine, atât din exploataţiile non profesionale, cât şi din exploataţiile comerciale, vă aducem la cunoştinţă că este imperios necesar să ţineţi cont de următoarele aspecte:
• primele semne ale pestei porcine africane (PPA) pot fi cu greu observate;
• simptomele pestei porcine africane (PPA) apar mai ales în formele preacute sau acute;
• fermierii pot observa cu uşurinţă o serie de manifestări care indică îmbolnăvirea porcilor cu pesta porcină africană (PPA) astfel:
   o un deces inexplicabil în efectivul de porci, este semn clar că trebuie să vă alarmaţi, să raportaţi situaţia atât medicului veterinar, cât şi autorităţilor sanitar-veterinare;
   o febra ridicată, de circa 40-42 de grade Celsius, este un alt posibil semn al îmbolnăvirii porcilor cu PPA ;
   o porcii bolnavi cu PPA prezintă înroşiri ale pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă. Acest simptom apare mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept şi/ sau în zona abdomenului;
   o pierderea poftei de mâncare, a animalului, este un alt semn care trebuie să vă îngrijoreze. 
      ■ porcii cu PPA îşi pierd energia, devin apatici şi înainte de deces cu 24-48 de ore îşi pierd coordonarea motrică.
   o scroafele bolnave de PPA avortează. Boala afectează în mod egal masculii şi femelele, iar îmbolnăvirea nu este influenţată de vârstă.
   o porcii cu PPA pot prezenta stări de vomă, diaree (uneori cu sânge) şi scurgeri la ochi.

Exerciţiu de alarmare publică în comuna Racu
Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei va fi organizat în data de 03.01.2018 , în intervalul orar 10:00-11:00.  În comuna se vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. 

Această acţiune face parte dintr-un exerciţiu realizat la nivel naţional de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi se desfăşoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni, cu scopul de verificare a echipamentelor care fac parte din acest sistem de alarmare.

În cadrul exerciţiului semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.  

– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
Informare intentie de elaborare PUG al comunei Racu

ANUNT DE INTENTIE ELABORARE PLAN URBANISTIC
Avand in vedere Ordinul nr. 2701/30.12.2010 al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru aprobarea Metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism, se face cunoscuta publicului etapa pregatitoare de elaborare.
Argumentare: Planul urbanistic general are caracter director si de reglementare operationala. Fiecare localitate trebuie sa intocmeasca Planul urbanistic general, sa il actualizeze la 5-10 ani si sa il aprobe, acesta constituind baza legala pentru realizarea programelor si actiunilor de dezvoltare. Planul urbanistic general cuprinde prevederi pe termen mediu si lung cu privire la:
a) evolutia in perspectiva a localitatii;
b) directiile de dezvoltare functionala in teritoriu;
c) traseele coridoarelor de circulatie si de echipare prevazute in planurile de amenajare a teritoriului national, zonal si judetean.
Extinderea si modernizarea retelei de apa si apa uzata in regiunea ADI Bogát
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bogát  a depus un proiect pentru extinderea si modernizare retelei de apa si apa uzata la PNDR, in valoare de 17 milioane de euro, adica aproximativ 3,7 milioane de euro fara TVA. In comuna Racu, din acest proiect se va realiza echiparea retelei cu robinete de sectorizare si extinderea retelei cu hidranti de stins incendiu.
Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii.
Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii.
Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii.
In perioada  14.10.2016-16.10.2016 a fost organizat in comuna Racu programul "Combaterea fenomenului de prejudecată prin cunoaşterea folclorului de diferite etnii".
Scopul programului era promovarea dialogului intercultural şi cultivarea bunei cunoaşteri şi înţelegeri între minorităţile naţionale, precum şi între majoritate şi minorităţile naţionale.
Programul festivitatii culturale:
Vineri, 14.10.2016 – sosirea ansamblurilor, dans comun, învăţarea dansurilor românilor, romilor şi maghiarilor in casa de cutură a comunei.
Sambata si dumuinica, 15.10.2016 – 16.10.2016- învăţarea meşteşugurilor tradiţionale ale diferitelor etnii, defilarea ansamblurilor în costumele populare şi prezentarea dansurilor pe scena din casa de cultura si scena din curtea casei de cultura al comunei Racu.

Evenimentul a ajutat la dezlegarea tensiunilor interetnice existente dintre maghiari, romi şi români prin cunoaşterea şi transmiterea tezaurului folcloric al minorităţilor.
Acest program a fost realizat prin programul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
Calendar de evenimente
Ştiri

Program de lucru BEC nr. 46, Racu

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE   COMUNALĂ NR.46 RACU,
JUDEŢUL HARGHITA

PROGRAM ZILNIC: 9:00 - 17:00 *
PREŞEDINTE: MÁTHÉ MELINDA
TEL. 0751142703, 0790 238 239

E-MAIL : hr.racu@bec.ro

*ÎN ZILELE ÎN CARE SE ÎMPLINESC TERMENE PRIVIND ACTIVITĂŢI CARE ŢIN DE COMPETENŢA BEC RACU (conform Calendarului), PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL SE ÎNCHEIE LA ORA 24,00

16 aprilie 2024 Mai departe ►

Anunţ privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante


PRIMĂRIA COMUNEI RACU, RACU, HARGHITA
Anunţă organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante în baza art. VII din OUG nr. 115/2023 – alin.(2) lit.a) şi art. VII alin. (7)/XI/XII din OUG 121/2023 pentru modificarea şi completarea Codului administrativ
 Funcţia publică scoasă la concurs:
- Inspector, clasa I, grad debutant, COMPARTIMENT CONTABILITATE, BUGET- FINANTE, TAXE- IMPOZITE SI RELATII CU PUBLICUL  
Data, ora şi locul desfăşurării probei scrise
25.04.2024 10:00, PRIMARIA COMUNEI RACU
Perioada de depunere a dosarelor 25.03.2024 - 15.04.2024
Perioada selecţie dosare concurs: în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor.
Perioada depunere contestaţie la selecţie: în termen de cel mult 24 de ore de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor.
Perioada soluţionare contestaţii la selecţie: în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Condiţii pentru ocuparea postului pentru Inspector - 230429 - Clasa I, Grad debutant, COMPARTIMENT CONTABILITATE, BUGET-FINANTE, TAXE-IMPOZITE SI RELATII CU PUBLICUL

Referatul selectiei dosarelor pentru concursul de recrutare al functionarului public- inspector debutant pentru care proba scrisa va avea loc in data de 25.04.2024
25 martie 2024 Mai departe ►
Numele:
Adresă email:

 
arrow